avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Am si eu un sir de probleme din care nu stiu cum sa ies. Totul incepe cu un furt din magazin, savarsit de mine, am fost prinsa insa nu am avut nici un act ca sa ma legitimeze, din inconstienta si fiind foarte speriata am dat numele unei prietene, am fost luata la sectie, am dat o declaratie apoi mi-au dat drumul. Acum prietena mea a primit o amenda administrativa pt fapta savarsita de mine insa nu este de acord sa platesc eu amenda deorece i se va trece ei in cazier. Acum ca ea va demonstra ca nu a fost ea, ci eu, eu ce risc? Ce acuzatii mi se vor aduce si ce pedeapsa risc? Nu am antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:22, 3 Noiembrie 2010
Amenda administrativa nu se trece in cazier.
Nu are rost sa mergeti sa recunoasteti.Vorbiti au prietena,platiti amenda si a-ti scapat amandou cu basma curata.In schimb,prietena va poate da in judecata.
Ea a consultat un avocat si i s-a spus ca se trece in cazier, nu pretinde sa ma dea in judecata, vrea doar sa nu i se pateze "viitoarea cariera politica". Amandoua suntem in prezent studente.
Nu apare asa ceva in cazier judiciar.
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.

nu stiu ce avocat a consultat.fiti linistita,si vorbiti cu prietena dmv. pentru a ajunge la o intelegere.
Asa stiam si eu dar deja tatal ei merge astazi sa vada dosarul, am incercat in toate felurile sa ii conving sa ma lase sa platesc amenda dar au refuzat sub pretextul mentionat anterior de aceea acum vreau sa iau in calcul ce mi se poate intampla in continuare.
Daca are cum sa demonstreze ca nu a fost ea, ci dvs, e posibil sa fiti acuzata de marturie mincinoasa si pedeapsa sa se inaspreasca, va fi concurs de infractiuni.

Pretextul lor nu are temei, amenda administrativa nu se noteaza in cazier, dar nu stiu cine ar fi de acord cu un istoric de "hot", un dosar penal si o amenda fara sa fi facut nimic.

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cioata8787 cioata8787 Impreuna cu 2 prieteni am scos produse dintr un magazin, cunoscandu-l pe casier ce nu ne-a scanat anumite produse, in valoare de 850 lei si am fost prinsi ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)