avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Impreuna cu 2 prieteni am scos produse dintr un magazin, cunoscandu-l pe casier ce nu ne-a scanat anumite produse, in valoare de 850 lei si am fost prinsi imediat ce am trecut de casa pentru ca am fost vazuti pe camerele video. Am platit valoarea produselor ulterior dar a fost chemata si politia ce a intocmit un proces verbal la fata locului si ne-a dus la sectia de politie unde am dat declaratii toti inclusiv casierul. Am declarat ca ne cunoastem dar ca nu am planificat furtul si am fost incadrati la furt calificat, iar casierul la complicitate. Ne-au spus ca e posibil sa ne dea doar o amenda administrativa deoarece suntem la prima abatere. Ce putem face pentru a nu se ajunge la dosar penal?
Din ce ziceti deja aveti dosar penal.
Daca este facut nu mai puteti discuta ca nu se va face...
Aveti sansa mica de a primi amenda admnistrativa tinand cont si de unele circumstante atenuante, precum lipsa antecedentelor penale, si , daca veti fi cooperanti si veti avea o atitudine corespunzatoare , va veti prezenta ori de cate ori veti fi solicitati de catre organele de cercetare penala, se poate dispune scoaterea de sub urmarire penala , urmand a vi se aplica doar o amenda administrativa.
Cred ca in functie de atitudinea dvs,in faza de urmarire penala si in cea de cercetare judecatoreasca,de circumstantele personale ale fiecaruia,de faptul ca prejudiciul a fost acoperit,de situatia de fapt,dar si de probatoriile care au fost sau vor fi administrate,se poate discuta doar despre o pedeapsa minima cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Va recomand angajarea unui avocat care sa va acorde asistenta juridica pentru a "obtine" o pedeapsa minima ,cu suspendare
Nu ne-au spus ca n-i s-a intocmit dosar penal, ci doar ca procurorul v-a decide unde v-a incadra fapta si ca exista sanse sa fie doar o amenda administrativa. In functie de ce criterii se poate considera ca prezentam un pericol public tinand cont de suma de 850 ron si ca am participat 4 persoane. Nu ne putem permite un avocat deoarece suntem studenti si avem situatii financiare precare. Cat timp v-a dura solutionarea cazului si daca avem vreo sansa sa avem cazierul curat dupa finalizarea lui. Va multumesc anticipat!
Daca vi se va aplica o amenda administrativa cu ref.la art.18/1 c.pen,.caziarul nu va suferi,dar daca dosarul va fi inaintat instantei cu rechizitoriu si veti obtine o pedeapsa cu suspendare,atunci aceasta va fi inscrisa in cazierul judiciar.
Durata solutionarii cauzei nu este stabilita de lege si aceasta va fi in functie de afluenta cauzelor,de timpul de administrare a probelor,de rolul instantelor,daca se ajunge acolo.
Nimeni,nu o poate estima.
Cu tot respectul,dar mi se pare interesant ca nu v-ati adus aminte ca nu aveti posibilitati, la comiterea faptei.
Interesant ar fi sa fiti studenti la drept !
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Amenda furt calificat cataaaa cataaaa as vrea sa va intreb cam cat e amenda pentru un furt din maganiz in valoare de aprox 150 ron si in cat timp ar trebui platita (vezi toată discuția)
Consecinte furt calificat prima abatere Lupix Lupix Buna ziua, acum aproape 4 luni am furat dintr-un club o poseta (beat fiind) si am mers la toaleta cu aceasta aruncand-o in cosul de gunoi. Am fost surprins pe ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)