avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune drepturi litigioase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune drepturi litigioase

Buna ziua,
Am cumparat un teren de la o persoana care si-a cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate Legea 18/1991. Are o sentinta civila definitiva ,irevocabila si investita cu titlu executoriu, obtinuta in instanta in urma cu patru ani. Primaria refuza punerea in posesie . Persoana in cauza nu staruie prin demersuri, petitii sa puna presiune pe ei , in vederea executarii sentintei. Din contra , ne este teama sa nu vanda inca o data , sau de mai multe ori acelasi teren catre alte persoane.
As dori sa stiu daca exista posibilitate de a ii cere sa imi cesioneze drepturile litigioase( si daca in acest caz, poate fi vorba de drepturi litigioase, avand in vedere ca instanta s-a pronuntat si are o sentinta definitiva).
Si daca este posibil acest lucru,ce se intampla daca el intre timp a mai vandut inca o data acest teren. Imi este aparat dreptul de proprietate ,in acest mod( adica prin cesiune)? Sau, impreuna cu cesiunea drepturilor litigioase, preiau toate eventualele magarii pe care le-a facut? Multumesc

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate si cesiunea drepturilor litigioase ContSters130441 ContSters130441 Buna seara, Daca se poate, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat un teren (prin act notarial) de la o persoana care are o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi litigioase ContSters130441 ContSters130441 Buna ziua, Am cumparat o suprafata de teren de la o persoana care si-a cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate. Este vorba de un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune rao76 rao76 In anul 2009 am incheiat un contract de cesiune cu X in calitate de cedent , eu, avand calitatea de cesionar prin care mi-au fost cesionate toate drepturile ... (vezi toată discuția)