Problema noastra este urmatoarea. Dorim sa achizitionam un apartament de la o persoana care este chirias la stat. Are contract de inchiriere pe apartamentul respectiv, pe numele lui si are dreptul sa il cumpere de la DAFI ( tine de primaria capitalei). Pentru a achita apartamentul are nevoie de 40.000 de euro, bani pe care in mod evident nu ii are. Acesti bani ar trebui sa ii dam lui, si sa facem un act la notar. Apoi sa achite apartamentul, sa ii faca intabularea si abia apoi poate veni banca ( din partea noastra) pentru a face evaluarea ( necesara acordarii creditului pentru diferenta de bani). Imobilul a fost dat in folosinta in anul 2004. Dupa cum vedeti sunt 2 riscuri majore pe care noi le-am identificat:
1. Sa nu achite Dafi si sa nu devina proprietar ( desi noua ne-a zis ca putem merge cu el cand plateste)
2. Sa devina proprietar si dupa aceea sa vanda altcuiva si nou sa ne ramana sa il dam in judecata. Evident ca nu prea ne-ar conveni sa ajungem sa il dam in judecata si sa umblam dupa bani.
Trebuie sa precizez: chiriasul este de etnie roma, taximetrist, am vazut buletinul. contractul de inchiriere si lista de la asociatie pe numele lui.
Ati mai avut o astfel de situatie? Putem sa rezolvam situatia cu un risc minim sau e mai bine sa renuntam? Putem face un antecontract acoperitor cu riscuri minime cu ajutorul unui avocat bun?
Am vrea apartamentul pentru ca are un pret bun si este foarte frumos.
Multumesc si asteptam raspuns.