Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit in pierdere.Aceasta pierdere nu se datoreaza faptului k nu am marit at preturile k noul tva???v Va mai rog pt cine stie sa-mi explice exact cum se face un inventar, adik cum se calculeaza pe hartie. Ast rsp urgent, va multumesc.
Inventarul se face cantitativ - valoric. Adica se numara cantitatea din fiecare tiposortiment , iar apoi - din NIR-uri - se preia pretul de vanzare si pretul de achizitie.
Sa spunem ca din produsul A aveti la vanzare 20 de bucati, evident toate cu acelasi pret de vanzare (1,50 lei /buc) , dar cu preturi de achizitie diferite : 5 bucati au intrat cu 0,70 lei /buc , iar restul de 15 cu 0,72 lei/buc. Este evident ca apar valori de adaos comercial diferite pentru preturi de achizitie diferit.
In situatia dv. ati avut pentru produsul A un pret initial de vanzare de 1,50 lei/buc. (inainte de majoarea TVA) si dupa majorare ati ramas cu acelasi pret de vanzare.
Ce s-a modificat deci din schema : PA (pret achiz.) + AC (adaos com) + TVA ,
daca totalul si PA au ramas aceleasi ?
Va las pe dv. sa va dati singur raspunsul corect, punandu-va in functiune gandirea.
Cu rugamintea ca atunci cand reveniti sa va exprimati corect in romana, nu in "scurtleza".
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Nota de receptie
SALVAN
exemplu: am achizitionat 300 de buc. din produsul X si il vand la 3 clienti diferiti, cu preturi diferite! cum fac nir-ul? e vb de cum trec pretul de vanzare! (vezi toată discuția)