Buna ziua,
Revin cu o noua intrebare....Am intentat actiune de divort din culpa comuna. Din casa ne apartin doar bunurile cumparate de-a lungul vremii inclusiv unele imbunatatiri..termopane s.a. Sotul are un card de credit cu o suma maricica cheltuita de pe el...eu voi fi obligata dupa divort sa platesc la acel credit? Ce as putea sa fac sa nu? Daca ii dau din bunuri din casa in compensatie ( in cazul in care accepta) ar fi ok?. In casa locuieste si mama mea care a contribuit la toate cheltuilelile casei la comun.
daca creditul este pe numele sotului iar dvs. nu sunteti codebitor, nu aveti de ce sa platiti.
indicat ar fi sa va intelegeti cu privire la partajul b. mobile. chiar nu se renteaza sa ajungeti in instanta daca nu este inclus in masa partajabila vreun imobil.
sunt de parere ca va ingrijorati prematur. deocamdata, raspunde singur pt acel credit. lasati-l pe el sa va actioneze in judecata.
daca va decideti sa-l despagubiti dupa divort pt ce a investit faceti o tranzactie de partaj la notar. pt alte bunuri mobile, obiecte de uz casnic, faceti macar un proces verbal cu martori