avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare

Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de atac a recursului la Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins de asemenea recursul. Insa, pe aceleasi considerente si pe baza aceleasi proceduri am introdus actiuni si la alte instante din tara unde au fost solutionate favorabil. Ce mai pot face acum cu dosarul judecat la Sibiu si alba Iulia? De ce nu exista o unitate in practica judiciara?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 13:47, 10 Noiembrie 2010
Incercati sa introduceti o noua cerere de chemare in judecata prin care solicitati restituirea sumei achitate ca fiind o plata nedatorata. Temei legal art. 1092 C.civ. Intrebarea e la ce instanta , Judecatorie sau Tribunal? Cu asta nu sunt in clar. Poate ne mai ajuta cineva.
Surprinzator ca la Sibiu v-a fost respinsa actiunea.
Noi avem practica judiciara pe Sibiu cu actiuni admise.

Acum depinde si cum a fost formulata si sustinuta actiunea in instanta.

Care a fost motivarea instantei de fond de la Sibiu?

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Spuneti-ne data platii taxei de poluare sa va spun care este practica acestei Curti de Apel.
Curtea de Apel Alba Iulia respinge cererile prin care s-au platit taxe de poluare intre 1iulie-15 decembrie 2008 si dupa 15 februarie 2010.
Daca taxa a fost platita in alta perioada inseamna ca nu ati formulat si dovedit actiunea cum trebuia.
Am si eu o mare rugaminte la dumneavoastra. Acest subiect mi-a trezit o mare curiozitate daca imi pot recupera banii platiti la calculul taxei de poluare pentru autovehicole categoria M1. Am platit aceasta taxa in data de 11 februarie 2010, iar cealalta taxa mult mai mica in luna noiembrie 2009. Ambele in Timisoara. Vreau sa specific ca am beneficiat si de depreciere.
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea dumneavoastra.
Da vii le recuperati, a Tribunlalul Tinmis se admit si cu cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate recupera taxa de poluare? catalin06 catalin06 buna ziua am un vw bora,an fabricatie 2001,inmatriculat in tara in data de 06.10.2008.as vrea sa stiu daca as putea recupera taxa de poluare, daca se ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Care sunt solutiile curtilor de apel ptr. taxele de poluare platite dupa 12/15.02.2010 Cabinet avocat Larisa Dudciuc Cabinet avocat Larisa Dudciuc In atentia colegilor, As dori sa cunosc practica tuturor Curtilor de Apel in ceea ce priveste actiunile de pretentii care au la baza restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)