avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contractul de mandat versus pensia de urmas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contractul de mandat versus pensia de urmas

Buna ziua, sunt studenta la masterat si beneficiez de pensie de urmas.As dori sa stiu daca ma voi angaja cu contract de mandat la o agentie de asigurari imi voi pierde aceasta pensie? Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 3 Noiembrie 2010
Dupa opinia mea, da.
1. Din Legea 19/2000:
Art.94...
(2) Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc o pătrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
2. Activitatea prestata in baza unui contract de mandat este o activitate profesionala.
3. Salariul mediu brut lunar pe economie, pe 2010, este de 1836 lei. O patrime din el este de 459 lei. Deci, sa nu castigati mai mult de 459 lei brut pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas liliana v liliana v un tanar de 18 ani, beneficiar al pensiei de urmas (tatal decedat) este student in anul I. poate sa se angajeze pe perioada determinata fara sa piarda ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas laviniamadalina laviniamadalina primesc pensie de urmas in urma decesului tatalui meu.daca ma angajez cu carte de munca la program de 4 ore,pot beneficia de aceasta pensie in continuare ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas bmihai bmihai Buna ziua ! Daca vreau sa ma angajez cu CM sau sa lucrez ca PFA mi-as putea pastra pensia de urmas, de 443 RON ? Exista vreun prag minim de salariu care ... (vezi toată discuția)