Daca vreau sa ma angajez cu CM sau sa lucrez ca PFA mi-as putea pastra pensia de urmas, de 443 RON ?
Exista vreun prag minim de salariu care pot sa il iau, ca sa pot sa beneficiez de pensie ?
Mentionez ca posed si certificat de handicat de gr.2, de pe urma caruia primesc o indemnizatie de 230 RON
Nu stiu cat de seriosi sunt agajatorii, de aceea doresc sa incerc sa mi le pastrez pe amandoua.
Mai am o intrebare: sunt obligat sa anunt angajatorul ca am certificat de handicap de gr.2 ? Am vreo facilitate fiscala in caz de sunt angajat cu CM? Dar in cazul unui PFA ?
Astept un raspuns cat mai rapid.
Va multumesc anticipat.
legea 19/2000
Art. 94. - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
a) copiii urmaşi orfani de ambii părinţi, pe perioada şcolarizării, până la vârstele prevăzute la art. 66 lit. a) şi b);
b) nevăzătorii;
c) pensionarii pentru limită de vârstă.
d) pensionarii de invaliditate de gradul III.
(2) Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc o pătrime din salariul mediu brut lunar pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3).
Pensie de urmas
D@nutzu
Buna seara,
Am si eu o nelamurire cu privire la pensia de urmas, am inteles ca pensia de urmas se sisteaza in momentul in care incepi sa lucrezi cu carte de ... (vezi toată discuția)