avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare, obligatia de a face, procedura ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare, obligatia de a face, procedura prealabila?

In cazul in care se solicita instantei obligarea la inmatricularea masinii fara taxa pe poluare, mai este necesara parcurgerea procedurii prealabile? Dupa parerea mea nu se impune dar am auzit ca sunt instante care interpreteaza altfel lucrurile. S-a respins vreo astfel de actiune din lipsa acestei proceduri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: korodibeata , utilizator 16:57, 30 Aprilie 2012
opinia mea este ca e necesara procedura plangerii prealabile.
Este obligatorie!
Da au fost respinse.
Procedura prealabila intr-un astfel de caz este obligatorie.
Formulati o cerere de inmatriculare fara plata taxei catre Institutia prefectului - Serviciul de Inmatriculari.

In instanta veti ataca refuzul primit sau pasivitatea in cazul in care nu primiti raspuns in timp legal.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
buna ziua. Am si eu o intrebare pe aceasta tema a taxei pe poluare.
Vreau sa introduc o cerere de chemare in judecata si nu stiu cum trebuie sa arate capetele de cerere...
este bine daca am cerut asa?:
1. Admiterea actiunii
2. Anularea Deciziei de calcul al taxei pe poluare nr. x emisa de x
3. Obligarea paratei la restituirea integrala a sumei de x lei reprezentand contravaloarea taxei pe poluare
4. Obligarea paratei la plata tuturor dobanzilor aferente
5. Obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata
Daca nu este bine, care dintre ele ar trebui sa lipseasca???
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare - legea nr. 9/2012, model de cerere adresata instantei razvanpatrol razvanpatrol cind apare in monitorul oficial in ce data!? voi putea merge direct la serviciul de inmatriculari fara sa platesc taxa? dar cind apare? ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto 2010 tudororos tudororos In data de 01.09.2010 am cumparat - pe persoana fizica - un autoturism din Germania .La sfatul unui avocat am solicitat serviciului inmatriculari din ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare teacher1995 teacher1995 Va salut ! Eu am platit in oct.2008 o taxa de poluare de 2900 lei pentru o Skoda Octavia din 2003 , adusa din Spania de o alta persoana. Eu am doar chitanta ce ... (vezi toată discuția)