In data de 01.09.2010 am cumparat - pe persoana fizica - un autoturism din Germania .La sfatul unui avocat am solicitat serviciului inmatriculari din cadrul politiei , inmatricularea autoturismului fara plata taxei auto.Cererea a fost respinsa.Am repetat procedura primind acelas raspuns . In baza celor 2 refuzuri avocatul a actionat in instanta serviciul inmatriculari , primind primul termen in luna aprilie. Pentru a putea folosi autoturismul am platit taxa auto (9300 ron) si am inmatriculat vehicolul
Va rog sa imi spune-ti daca am sanse sa imi recuperez taxa auto si sa imi indrumati pasii spre o solutionare favorabila.
Doresc sa mentionez ca sunt din cluj iar tribunalul de aici nu prea emite solutii favorabile celor care au platit taxa.
Nu trebuia repetata procedura de 2 ori cu Institutia Prefectului, era suficient sa fie facuta o data. Problema este ca daca intre timp ati inmatriculat autoturismul, actiunea dvs. privind inmatricularea fara plata taxei a ramas fara obiect.
Referitor la sansele de reusita a celei de-a doua actiuni, privind restituirea taxei, nimic nu mai este sigur, intrucat si instantele din tara care admiteau astfel de actiuni au inceput sa-si schimbe optica.
Mergeti mai departe cu avocatul pe care il aveti si tineti cond in actiunea pe care oveti face de modificarile aduse OUG 5/2008.
Taxa auto 2010
cucu_bau
Buna ziua, ma intereseaza daca se poate recupera o taxa auto, pe poluare/de prima inmatriculare platita in 2010 pentru un autoturism la mana a doua, cumparat ... (vezi toată discuția)