avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto 2010

In data de 01.09.2010 am cumparat - pe persoana fizica - un autoturism din Germania .La sfatul unui avocat am solicitat serviciului inmatriculari din cadrul politiei , inmatricularea autoturismului fara plata taxei auto.Cererea a fost respinsa.Am repetat procedura primind acelas raspuns . In baza celor 2 refuzuri avocatul a actionat in instanta serviciul inmatriculari , primind primul termen in luna aprilie. Pentru a putea folosi autoturismul am platit taxa auto (9300 ron) si am inmatriculat vehicolul

Va rog sa imi spune-ti daca am sanse sa imi recuperez taxa auto si sa imi indrumati pasii spre o solutionare favorabila.

Doresc sa mentionez ca sunt din cluj iar tribunalul de aici nu prea emite solutii favorabile celor care au platit taxa.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marius_nij , utilizator 23:33, 28 Aprilie 2011
Nu trebuia repetata procedura de 2 ori cu Institutia Prefectului, era suficient sa fie facuta o data. Problema este ca daca intre timp ati inmatriculat autoturismul, actiunea dvs. privind inmatricularea fara plata taxei a ramas fara obiect.

Referitor la sansele de reusita a celei de-a doua actiuni, privind restituirea taxei, nimic nu mai este sigur, intrucat si instantele din tara care admiteau astfel de actiuni au inceput sa-si schimbe optica.

Mergeti mai departe cu avocatul pe care il aveti si tineti cond in actiunea pe care oveti face de modificarile aduse OUG 5/2008.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto dumis11 dumis11 as vrea sa stiu daca se mai castiga procese pentru inmatriculari de masini fara a plati taxa auto 2010 (vezi toată discuția)
Taxa poluare, obligatia de a face, procedura prealabila? MoniMi MoniMi In cazul in care se solicita instantei obligarea la inmatricularea masinii fara taxa pe poluare, mai este necesara parcurgerea procedurii prealabile? Dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2010 cucu_bau cucu_bau Buna ziua, ma intereseaza daca se poate recupera o taxa auto, pe poluare/de prima inmatriculare platita in 2010 pentru un autoturism la mana a doua, cumparat ... (vezi toată discuția)