buna ziua,
am nevoie de ajutorul celor care stiu si ma pot ajuta
lucrez into institutie de stat (invatamant)ca administrator,postul nu prevede studii superioare,insa eu am o facultate in domeniu (administratie publica),nu ma pot plati cu studii superioare decat prin transformarea postului ,insa e o adevarata istorie ca sa obtin acest lucru
insa,conform OUGnr 11 din 2006 si a OG nr 10 din 2008,care prevede ca persoanele cu studii superioare sa beneficieze de o crestere salariala de pana la 20% din salariul avut ,pana la aparitia acestui ordin
la inceperea anului scolar 2007- 2008, a ajuns o adresa in unitatile scolare prin care se cerea acest lucru,insa nu sa pus in aplicare in cazul postului meu, dealtfel nimeni nu mai era in situatia mea
ce credeti?
am sanse sa obtin macar acea marire de pana la 20%?
in speranta unui raspuns clar ,multumesc anticipat
De fapt cresterea salariala de pana la 20% se refera la promovarea personalului contractual în anul 2008.
In acest sens trebuie coroborate dispozitiile art.7 cu cele ale art.8 din OG nr.10/2008.
Art. 7 din OG nr.10/2008 dispune ca :
(1) Promovarea personalului contractual în anul 2008, în condiţiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmează să fie promovată persoana, cu excepţia persoanelor încadrate pe posturi unice, prevăzute în statul de funcţii, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
(2) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, a persoanelor încadrate pe posturi unice prevăzute la alin. (1), precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care să cuprindă activitatea respectivă se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
Art. 8 din OG nr.10/2008 prevede ca absolvenţii învăţământului superior de lungă sau de scurtă durată care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut.
In conditiile in care conducerea institutiei de invatamant unde lucrati obtine transformarea postului atunci puteti beneficia de acest spor.