avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasapoarte biometrice: ce sunt?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasapoarte biometrice: ce sunt?

cine sunt oamenii care au infiintat aceste pasapoarte si unde se fabrica ele?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:17, 3 Noiembrie 2010
Pasaportul biometric sau e-pasaportul (e de la electronic ca si in e-mail) este o combinatie de hartie/plastic tiparit si microcipuri care contine informatii biometrice necesare identificarii posesorilor acestora folosind in principal trei metode: amprente, scanarea si recunoasterea retinei sau scanarea si recunoasterea fetzei. Avand in vedere aceste aspecte, se impun cateva concluzii:
1. Nu se poate spune ca cineva a inventat pasaportul biometric pentru ca acesta contine in el o multime de inventii/patente foarte diferite si situate la distante mari de timp unele de altele incepand cu inventia lui Gutenberg si terminand cu inventatorii din Silicon Valey.
2. Ideea reunirii tuturor acestor inventii intr-un document mixt pe hartie si electronic s-a impus in ultimii ani atat pentru ca verificare identitatii se poate face usor si sigur cat si pentru ca costurile de falsificare ale unui astfel de document sunt suficient de mari pentru a face falsul daca nu imposibil mult mai putin frecvent.
3. Nu stiu unde se fabrica insa nu mi se pare deloc important acest aspect.
u.b.i.k. a scris:

Pasaportul biometric sau e-pasaportul (e de la electronic ca si in e-mail) este o combinatie de hartie/plastic tiparit si microcipuri care contine informatii biometrice necesare identificarii posesorilor acestora folosind in principal trei metode: amprente, scanarea si recunoasterea retinei sau scanarea si recunoasterea fetzei.


Este o gura de air fresc care bucura spirite inchise din cauza lipituri de internet. Ma bucur sa citesc aceste definitie bine facute.

Mai adaug ca pasapoartele sunt documente publice care doar poate sa "infiintez" adica sa furnizese de mod oficial autoritatiile. Fabrice nu are voie sa le vinda si pe particulari, sau pe tine in caz ca nu cer sfaturi in numele si pe cont acestora. In caz contrar poti sa stai dupa gratis o vremea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ... Sorin Zaharia Sorin Zaharia Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ( scanare faciala ) acceptat de catre angajati, pentru a putea respecta aspectul ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte BO BO va rog sa-mi explicati cum e cu legea pasapoartelorcu cip.se vor elibera pasapoarte simple(fara cip) pe un anumit termen? si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Pasapoarte biometrice.o persoana poate fi localizata cu ajutorul unui astfel de pasaport biometric? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza? Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca ... (vezi toată discuția)