avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INREGISTRARE CONVORBIRE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INREGISTRARE CONVORBIRE

Intr-o cauza penala aflata pe rolul instantei de fond au fost depuse ca probe de procuror transcrierea a doua discutii telefonice purtata de un ziarist cu un inculpat,ziarist cu sotie inculpat.Inregistrarile discutiilor s-au facut de catre ziarist care apoi la solicitarea procurorului i-a pus la dispozitie CD-ul cu inregistrarea convorbirii.
De mentionat ca ziaristul nu a avut autorizare,acord si nimic de acest gen de la procuror pentru a face aceste inregistrari
Face parte proba din categoria probelor legal obtinute???
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 21:29, 5 Noiembrie 2010
Daca probele au fost depuse de procuror.pe cale de consecinta inseamna ca probele au fost obtinute prin respectarea si aplicarea prev art 91-1 Cod procedura penala
Pot fi luate in considerare ca si probe desi pot fi atacate in instanta ca fiind obtinute prin provocare....:D
ok.au fost depuse de procuror dar cum ramane cu prevederile art 91.6 alin.2 conf caruia,inregistrarile efectuate de parti sau alte persoane constituie probe cand privesc propriile convorbiri pe care le-au purtat cu tertii,ori in cazul de fata ziaristul nu este nici parte in proces iar discutiile nu sa-u purtat cu terti si chiar cu partile din dosar.De fapt ziaristul a sunat inculpatuul si sub pretextul ca face o ancheta jurnalistica a inregistrat convorbirea apoi dupa publicarea articolului a predat inregistrarea procurorului
Atata timp cat inregistrarea poarta urmele infractiunii , va fi admisa ca proba .
Imprejurarea de fapt ca probele au fost obtinute in mod legal sau ilegal urmeaza a fi analizata de instanta in raport de apararile partilor.
Daca probele au fost obtinute in mod ilegal nu pot fi luate in considerare de instanta.
Am avut ceva de acest gen dar pe trafic international de droguri la ICCJ dar am avut solutie favorabila si am neglijat sa verific daca inregistrarile au fost ilegale sau a fost vorba de altceva...care a dus la solutia favorabila pt inculpat.
Exista dreptul la aparare si depinde cum se exercita de parti in functie de posibilitatile lor juridice...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio - proba in instanta? andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog, inregistrarea audio facuta cu telefonul mobil sau cu reportofon este considerata proba in instanta intr-un caz penal sau nu? va ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)