avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datoriile la bugetul de stat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datoriile la bugetul de stat?

Buna ziua!
Cu rugamintea sa-mi dati variante, va prezint o situatie:
Am o societate a carei activitate am suspendat-o la RECOM in 10 dec 2007, cu pronuntare " se admite cererea asa cum a fost formulata" in februarie 2008 ( adica dec 2007 sau feb 2008 e data suspendarii?-nu mi-e clar). Suspendarea a intervenit ca urmare a faptului ca din cauza unor probleme personale nu ma mai puteam ocupa de firma.
Asadar, am suspendat-o si am uitat complet de ea, pana acum cand am constatat ca se apropie implinirea celor 3 ani de suspendare si am vrut s-o dizolv.
Cautand pe internet ce acte imi sunt necesare, SURPRIZA !, am datorii la stat si sunt in executare silita. Asta am gasit postat pe site-ul ANAF-ului, nu m-au instiintat ei, desi aveau adresa sediului si adresa administratorului. Le-am trimis un e-mail si am primit destul de repede raspuns de la Admin. Financiara de sector, cu Fisa Sintetica a societatii, de unde reies clar solduri cumulate de 3000 lei si penalitati de 6000 lei. Am verificat actele si se pare ca intr-adevar soldurile sunt solduri ( la momentul acela cu problemele pe care le-am avut , am uitat complet de ele). Deasemenea nu am mai depus bilanturi, crezand ca neavand activitate, e clar, ca ultimul bilant e valabil.
Ce pot face acum?
1) Sa declar faliment cu cerere de insolventa? In acest caz, scap de datoriile la stat ? Si ce implica pentru administrator?
2) Daca platesc in 2-3 rate, se scad intai dobanzile si abia apoi soldurile?
Va rog sa-mi spuneti ce-ati face in locul meu ( eu nefiind avocat)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: roxana200512@yahoo.com , utilizator 16:38, 4 Noiembrie 2010
Nu ati depus copiile cu decizia suspendarii la ANAF si de aici datoriile. Un articol pe tema insolventei a fost publicat ieri pe site. Discutati cu cei de la ANAF.
Multumesc, pentru promptitudinea raspunsului. E adevarat ca n-am depus nicio copie nicaieri.
Am sa va urmez sfatul.
Multumes inca o data.
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu cei de la ANAF puteti formula cerere de deschidere a procedurii insolventei. De la data deschiderii procedurii se suspenda curgerea penalitatilor si dobanzilor de orice fel.
Daca asociatii si administratorii au lucrat cinstit ( nu se fac vinovati de faptele prevazute la art. 138 din Legea 85/2006 ) exista sanse ca societatea sa se lichideze si radieze fara plata datoriilor.

av. Bostina Elena
Va multumesc. S-a lucrat atat de cinstit ca, X-(=D>, am facut chiar credit in 2005 sa achit impozitul cand s-a majorat brusc, retroactiv.
Sper sa reusesc sa scap de aceste datorii.
Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl si prescrierea datoriilor la stat elenaboros elenaboros Un SRL - microintreprindere, - activitatea suspendata in 1 mai 2009, fara regim derogatoriu pentru ca societatea avea datorii, (la bugetul de stat si cel ... (vezi toată discuția)
Garantii colaterale insolventa marss marss Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un ... (vezi toată discuția)