AdrianMin a scris:
Salut,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema, neavand prea multa experienta in domeniu. In luna aprilie 2009, am primit acasa o amenda rutiera. Nu am achitat-o iar in octombrie 2010 (luna trecuta) am primit o instiintare de poprire de cont de la Directia Generala de Impozite si Taxe locale.(se mentioneaza in instiintare ordonanta 92/2003)
1) As vrea sa stiu in ce masura aceasta decizie este corecta (nu trebuia mai intai sa se faca o executare silita).
2) date, precum cont si banca emitenta nu ar trebui sa fie confidentiale?
Se poate face o plangere penala, impotriva Bancii sau a Directiei Generale de Impozite?
Astept cu interes raspunsul vostru,
Va multumesc,
„Dacă persoana în cauză nu este acasă atunci cand vine poşta şi, implicit, nu plăteşte nici amenda, Poliţia transmite către Administraţiile Financiare o listă cu cei care nu au plătit. Administraţiile sunt obligate să posteze pe site-ul instituţiei sau în presă înştiinţarea respectivă. După aceea, dacă în termen de 30 de zile de la publicare, amenda nu este plătită, se trimite o notă băncilor prin care se anunţă poprirea conturilor”, explică purtătorul de cuvant al ANAF, Dorin Ţigănaş.. Singura soluţie ca să fii scos de pe „lista ruşinii” şi să-ţi deblocheze conturile bancare este să plăteşti amenda şi să prezinţi imediat chitanţa la sediul Administraţiei Financiare de sector.
Odată făcută dovada plăţii, băncile vor primi o înştiinţare prin care poprirea conturilor este ridicată. Avocaţii sunt însă de altă părere. „E o întreagă procedură pentru a fi înscris la Biroul de Credit, nu e chiar atat de simplu. Chiar dacă presupunem că Administraţia Financiară nu anunţă clientul şi transmite băncii, aceasta are obligaţia de a-l înştiinţa pe proprietarul conturilor că are de plătit o amendă. Dacă nici această situaţie nu se întamplă, ceea ce e dificil de crezut, clientul poate solicita în instanţă suspendarea executării silite, datand cererea cu data de la care a aflat că a fost amendat”, ne-a declarat avocatul Gabriel Biriş
[ link extern ] /