Buna ziua,
As dori, daca se poate, sa ma lamuriti intr-o chestiune privind responsabilitatea legala in ceea ce priveste gestiunea.
M-am angajat intr-un magazin pe postul de lucrator comercial, semnand la inceput un proces verbal de primire in gestiune, fara sa fie facut si un inventar (greseala mea) #-o. Ulterior, am constatat ca unele marfuri erau eronat prezente in gestiunea magazinului, existand neconcordante intre ceea ce aparea in sistem si ceea ce se gaseste (plus sau minus) efectiv.
Situatia am lasat-o asa, pana acum neavand facut vreun inventar serios (adica de aproape 2 ani). Imi dau seama ca, in cazul unui inventar, pot fi facut responsabil de aceste neconcordante. In contractul de munca (m-am uitat atent) postul trecut este cel de lucrator comercial, insa anexa mentioneaza si raspunderea pentru lipsuri.
Pe scurt, care sunt riscurile pentru mine in acest caz?
P.S. Mentionez ca avem gestiune comuna, mai am doi colegi, eu fiind ultimul sosit.
De altfel, am impresia ca angajatorul ar incerca sa faca presiuni asupra mea prin imputarea lipsurilor. Situatia nu mi se pare normala, dar greseala mea e, poate, ca am semnat initial fara sa existe si o evaluare exacta a ceea ce am preluat la momentul respectiv. #-o
In procesul verbal pe care l-ati semnat trebuie sa se faca referire la marfurile pe care le-ati primit in gestiune , conform unei liste de inventar. Se presupune ca ati luat bunurile respective in primire , si sunteti raspunzator din acel moment , de eventualele lipsuri , sau plusuri in gestiune.
Multumesc pentru raspuns, asa ma gandeam si eu, din pacate.
Vroiam sa stiu la ce sa ma astept. Mi se pare oricum o situatie urata si nu stiu momentan cum sa reactionez, tocmai pentru ca nu mi se pare normal sa mi se reproseze neconcordante cand ele nu mi se datoreaza. Si, mai ales cand se stie ca nu a fost facut vreun inventar la venirea mea. As fi vrut sa stiu cat mai exact ce fel de raspundere se poate angaja aici, in acest caz: cea civila sau chiar cea penala (Doamne fereste!) ?
Inventar cu probleme
Beauty
Buna ziua
As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect
M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)