avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

prietenul meu a primit 10 luni cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. intrebarile mele sunt :
1. cand are dreptul de a se prezenta la examen, la cat timp dupa pronuntarea hotararii definitive a judecatorului?
2. are 2 sau 3 categorii. dupa examen va dobandi toate categoriile pe care le avea inainte sau va trebui sa sustina din nou examene pentru fiecare? adica va primi "acelasi" permis?
va multumesc mult, C.I.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:38, 3 Noiembrie 2010
1.Se poate prezenta la examen la 1 an de la ramanerea definitiva a
sentintei penale.
2.Va trebui sa sustina examen pentru fiecare categorie de permis.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Daniel Coman a scris:

1.Se poate prezenta la examen la 1 an de la ramanerea definitiva a
sentintei penale.
2.Va trebui sa sustina examen pentru fiecare categorie de permis.



Corect raspuns.
Domnule Coman, va multumesc
Domnule C Ioan, va multumesc.
Intreb si eu , in acest caz, reabilitarea nu intervine dupa 2 ani ?
@prodiamant
Perioada dupa care se poate da examen pt obtinerea unui nou permis nu are legatura cu reabilitarea, este prevazuta de OUG 195/2002.

Art. 116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1).

Alte discuții în legătură

Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - examen permis ciprianneagu ciprianneagu In octombrie anul trecut am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru circulatia pe drumurile publice sun influenta bauturilor alcoolice. As ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere marinica112 marinica112 buna ziua,am si eu o intrebare,am permisul anulat deoarece am fost prins baut la volan,am fost la tribunal si am primit pedeapsa de 8 luni inchisoare pt ... (vezi toată discuția)