daca ma puteti ajuta cu cineva macar cu niste simple informatii eu am gasit o mamica pe care am ajutat-o neavand posibilitati sa mearga nici macar la doctor pentru ca fara bani in spitale nu se uita la tine ,in fine am ajutato si a nascut un baietel de toata frumusetea. acum e o mica problema ea este minora ea .EA NU ARE TATA ESTE TOT NECUNOSCUT ,dar mama ei este de acord sa mil dea mie dar nu vrea sa ajunga in sistemul protectiei copilului. ,nu vrea sa il lase absolut deloc la vreun asistent maternal ele vor sa ajunga copilul pe maini bune.Am fost impreuna la protectia copilului si le-am explicat ca doresc sa-l iau in plasament familial de atasament iar cei de acolo sau purtat foarte urat cu noi spunandu-ne ca daca vrem copii sa urmam totul spre adoptie si sa asteptam pana ne vine randul,nu ne putem gasi noi copii de capul nostru. Noi tot ce am vrut sa facem este ca am vrut sa luam copilul in plasament dupa care sa-l si adoptam respectand legea si urmand cursul legi. Familia neavand situatie materiala nu au cu ce il creste vreau sa va spun ca in momentul de fata am mers cu mama copilului am inscris copilul la medic o ajut material pt necesitatile copilului dar vrem sa-l putem lua mai repede si nu stim cum.Va rog ajutatima macar cu informatia ce as putea face?.DACA L-AR RECUNOASTE SOTUL MEU CE PROBLEME AM PUTEA INTAMPINA????????
Daca l-ar recunoaste sotul dvs. , copilul ar avea acelasi statut ca si copiii din casatorie. Ramane totusi intrebarea , cati ani are mama copilului , pt ca sotul sa nu poata fi acuzat de altceva.... .
Iar pe certificatul de nastere ar urma sa se treca numele sotului la rubrica "numele tatalui "--- asa incat copilul n-ar mai avea acest stigmat mai tarziu.
Pare o idee buna , pt a ocoli incrancenarea asta birocratica , daca toata lumea este de acord. Doar ca recunoasterea odata facuta , nu mai pate fi revocata.,
Mult succes.
solutia cu "recunoasterea copilului" de catre sotul dvs. are ea si avantaje, dar are si dezavantaje. Ganditi-va ca daca mama copilului este de rea-credinta imediat ce sotul dvs. recunoaste ca este tatal copilului ea poate decide sa pastreze totusi copilul si poate solicita pensie alimentara de la sotul dvs. In aceasta situatie nici nu veti mai primi copilul , ii veti plati pensie alimentara cel putin pana la 18 ani si sotul dvs nu se va mai putea apara zicand ca in fapt nu e tatal, dar a mintit ca sa puteti sa primiti mai usor copilul pentru ca exista un principiu de drept care zice ca nimeni nu poate invoca propria turpitudine (propria intentie de a insela in cazul asta); oarece miljoace de aparare tot ar mai ramane, dar e multa bataie de cap. N-ar fi rau poate sa angajati un avocat care sa discute cu cei de la protectia copilului, nu cred ca unui avocat i-ar vorbi asa de urat cum au facut cu dvs. Mult succes!
:offtopic:@michelina2010, va rog sa nu mai deschideti alte topicuri privind acest subiect, deja ati deschis prea multe. Va multumesc.
Adoptie
romania97
Buna ziua. sunt casatorit si vrem sa adoptam un copil. Am gasit femeia de la care sa il luam. Ea nu este casatorita, a trait in concubinaj cu cineva care nu ... (vezi toată discuția)