avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cum inregistrez masina daca/dupa ce am achitat ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cum inregistrez masina daca/dupa ce am achitat anticipat leasing-ul?

Buna ziua!
Am nevoie va rog de ajutorul dvs, de niste sfaturi/raspunsuri mai bine zis :)
In 2007 mi-am cumparat o masina in leasing. Mentionez ca masina am luat-o nou nouta. Anul acesta in noiembrie fac asadar 3 ani de cand am aceasta masina.
Am achitat leasing-ul anticipat. Am fost la societatea de leasing si mi-am luat actele de la ei. Pe talonul au pus ei stampiluta si au scris "Instrainat catre.." mine desigur :) Mi-au dat si cartea de identitate a vehiculului (in original binenteles)...
Ce trebuie sa fac de acum incolo?
Am inteles ca trebuie sa ma duc la circa financiara...mi-au dat o foaie pe care trebuie sa o prezint se pare la circa finaniara, cu mai multe date si mai multe campuri...aici vin cu prima intrebare este:
trebuie sa ma duc la "Directia Impozite si Taxe Locale sect 6 - pt persoane fizice" (mentionez ca da, locuiesc in sectorul 6) sau la "Administratia financiara sect 6"?(au adrese diferite si de aceea intreb)
Trebuie sa ma prezint acolo cu ce acte?
Dureaza mult chestia asta cu circa financiara?
Dupa ce termin cu asta, care e urmatorul pas?
Schimbarea talonului cu numele meu la proprietar in loc de la utilizator se face la politie, la sediul acela nou din Pipera?Cat ma costa schimbarea talonului?
Unde achit aceasta suma aferenta schimbarii talonului?
Mai vreau sa mentionez faptul ca masina este inmatriculata de firma de leasing, deci nu mai trebuie eu sa stau acum sa imi bat capul si cu asta, plus ca imi pot pastra numarul de inmatriculare.
Astept cu interes raspunsurile/sfaturile voastre.
Multumesc,
Alexandra

Cel mai recent răspuns: utilizaor alexandra , utilizator 10:00, 11 Noiembrie 2010
Sfatul meu este sa va recuperari taxa de 1 inmatriculare,daca nu ati recuperat-o inca.
Buna ziua!
asadar, am fost la directia taxe si impozite locale sect 6 ca sa imi declar masina, sa o ia in evidenta la sect in care locuiesc
eu am platit 3 ani de zile impozit pe masina desi masina inca nu era a mea, ci a societatii de leasing, insa am platit acest impozit la sect 3 si pe vechiul nume (intre timp am specificat ca m-am casatorit si deci mi-am schimbat numele si adresa)
a fost o intreaga nebunie
m-am dus la sect 3 pt a-mi lua practic dosarul de acolosi pt a-l aduce la cei de la sect 6
eu mi-am schimbat buletinul in martie si in termen de o luna de zile trebuia sa ma duc la directia impozite si taxe locale sect 3 sa imi iau de acolo dosarul dar cum nu am stiut am facut azi vreo 3 drumuri
in fine
am reusit de mi-am luat dosarul de la sect 3, l-am adus la sect 6, cei de aici m-au luat in evidenta
acum tre sa platesc un alt impozit - din aprilie pana acum, plus penalizari
bine macar ca nu e foarte mult, dar oricum mi se pare o aberatie totala
ma voi duce oricum la sect 3 sa fac cerere sa mi se restituie banii aferenti platirii impozitului pe masina din aprilie pana in noiembrie 2010
maine ma duc sa platesc si impozitul asta de care vorbeam la cei de la sect 6 sa scap si de asta
insa ce nu inteleg eu este in felul urmator
acum urmatorul pas e sa ma duc (dupa ce platesc impozitul da) la politia din Pipera ca sa inmatriculez masina (ea a fost inmatriculata pana acum insa pe numele soc de leasing si acum tre sa o inmatriculez pe numele meu), pt asta tre sa platesc o taxa de 52 lei am inteles - asta o platesc tot la casieria de la directia taxe si impozite locale sect 6 sau o pot plati la cec-ul din cadrul politiei din pipera?
apoi in Pipera cu toate actele (stiu care sunt, am si copii, e ok aici - cel putin asa cred - la cum merg lucrurile in Romania nu m-ar mira nimic) ma prezint la un ghiseu unde se inmatriculeaza masini
corect?
dupa ce am si toate chitantele ca am platit taxa de inmatriculare, impozitul la sect 6 si taxa pt certficatul de inmatriculare (talon) ma prezint la ghiseu desigur
ce e cu taxa de prima inmatriculare?
pe asta am platit-o - 100 si ceva de lei - societatii de leasing atunci cand am semnat contractul de leasing
ce treaba are acum in aceasta situatie taxa de prima inmatriculare?
o alta intrebare capcana la care nimeni se pare ca nu stie sa imi raspunda e:
cand inmatriculez masina tre sa am RCA-ul valabil?
eu am RCA pana pe 11 noiembrie insa e pe numele soc de leasing
cum imi fac eu RCA nou ca am nevoie de talon nu?
si daca pe talon e inca trecuta soc de leasing ca si proprietar cum fac pe noul RCA?
am inteles de la tanti de la sect 6 dar si de pe forumuri ca tre sa ai RCA valabil cand te duci la politie
daca ma duc maine si reusesc sa fac asta la politie tot maine e ok ca am inca RCA valabil (chiar daca e pe numele soc de leasing)
corect?
imi cer scuze pt ca nu stiu cat de coerenta am fost
sunt foarte nervoasa pt tot ce se intampla in tara asta si azi am fost toata ziua pe drumuri pt hartie practic si tot nu am rezolvat mare branza
multumesc anticipat pt raspunsuri
Alexandra
Societatea de asigurari va completa RCA cu numele Dvs. si datele tehnice ale masinii (nr. de identificare) in locul numarului de inmatriculare al masinii pe care nu-l aveti inca.
In ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare ori cereti lamuriri societatii de leasing ori va lamuresc functionarii de la ghiseu, cand veti merge la sediul Politiei din Pipera.
L.C.
dupa multe drumuri si mult timp pierdut am rezolvat problema
insa doar pt ca m-am informat temeinic inainte de a face 7 drumuri degeaba
sunt atatia oameni in tara asta care stau si inghit....li se spune sa vina de 7 ori, ei asta fac, nu zice nimeni nimic, nu se comenteaza, lumea nu se informeaza, lumea pierde timpul aiurea
asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca functionarii publici din tara asta sunt platit absolut degeaba
nu stiu sa explice lucrurile pe intelesul tuturor, se rastesc la persoane, se uita urat la persoane daca lumea intreaba.......
plus ca in cazul meu a trebuit sa fac eu drumurile pe carca mea, practic eu am facut munca functionarilor publici
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul
e vina noastra ca nu cunoastem absolut toate legile din tara asta
e vina noastra ca nu plecam naibii de aici sa lasam o tara pustie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca la masina in leasing sodalit2005 sodalit2005 Buna seara, Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,o să îmi schimb buletinul de pe bucurești pe ilfov,care ... Dany320 Dany320 Bună ziua,o să îmi schimb buletinul de pe București pe Ilfov,care sunt pași care trebuie să îi fac cu mașina,ca am înțeles ca trebuie schimbat și ... (vezi toată discuția)
Pierdut talon auto pe numele tatului meu decedat, ce fac? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am pierdut taloanele de la doua masini care erau pe numele tatalui meu decedat. Am facut partaj-ul la notar si o masina a fost trecuta pe ... (vezi toată discuția)