avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... penalitati intarziere plata taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

penalitati intarziere plata taxe si impozite

Am un teren concesionat de la primarie. In februarie am platit redeventa si am beneficiat de bonificatie 10% . Acum am primit o instiintare de plata. Am intrebat la primarie de ce mai am de platit din moment ce am achitat tot in februarie. Mi s-a explicat ca in urma unui control de la curtea de conturi s-a impus a se plati impozit pentru concesiune pe 3 ani retroactiv. Ceea ce este deranjant este ca in instiintarea de la primarie apar si sume intitulate "majorari de intarziere". Nu mi se pare corect sa platesc majorari de intarziere atat timp cat eu am fost cu plata la zi. Va rog sa ma ajutati cum sa procedez! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:10, 15 Noiembrie 2010
Pentru a ne putea exprima o opinie avem nevoie sa ne prezentati si continutul INSTIINTARII DE PLATA pe care ati primit'o de la Primarie.
In anul 2007 Codul fiscal al Romaniei a suferit o modificare.
Astfel, la art. 242 apare obligativitatea concesionarilor, locatorilor etc, de a plati taxa pe teren sau imobil, egala cu impozitul pe teren sau imobil.
Din nefericire multe primarii (rurale) nu au operat modificarea si se isca astfel de probleme.
Aveti 2 posibilitati: nu platiti majorarile si va indreptati cu proces pentru anularea titlului executoriu la judecatorie (in acest fel va puneti rau cu primaria), sau platiti, depinde ce suma este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa pentru concesiune terenuri cami tei cami tei Stie cineva de cand se datoreaza redeventa , in conditiile in care nu este stipulat in contractul cde concesiune? Practic contractul prevede ca pretul se ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren mraicu mraicu Poate primaria modifica termenii unui contract de concesiune fara a fi instiintat si concesionarul.In anul 2000 primaria a concesionat teren mai multor ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters195141 ContSters195141 se poate trece din contract de participatiune in contract de concesionare fara licitatie?mentionez ca am construit o cladire pe cheltuiala firmei terenul fiind ... (vezi toată discuția)