avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Redeventa pentru concesiune terenuri
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Redeventa pentru concesiune terenuri

Stie cineva de cand se datoreaza redeventa , in conditiile in care nu este stipulat in contractul cde concesiune? Practic contractul prevede ca pretul se plateste trimestrial, ca se va reactualiza trimestrial, ca neplata atrage penalitati, vorbeste de majorari, dar nu si de momentul de la care se datoreaza plata.
Va rog sa aveti in vedere ca intre momentul semnarii contractului si cel al incheierii procesului verbal de punere in posesie a terenului au trecut trei luni!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 23 Septembrie 2008
Pretul se plateste de la data incheierii contractului.
Din vina cui au trecut cele trei luni?

În principiu, nelustroescu are dreptate. Spun în principiu, deoarece, de la caz la caz, se pot da interpretări diferite unor situaţii diferite.

Redevenţa nu poate fi cerută de concedent dacă, din vina lui, concesionarul nu a putut intra în posesia bunului concesionat, pentru a-l exploata.

Dacă însă predarea nu s-a realizat din culpa concesionarului, este firesc să acceptăm că dreptul concedentului la redevenţe curge de la data încheierii contractului, dacă nu s-a stabilit altfel în contract.

Liviu S.Bordaş

Din neglijenta primariei, aceasta fiind concedentul , PV de punere in posesie s-a incheiat trei luni mai tarziu fata de data semnarii contractului. La data incheierii PV eram obligati sa platim redeventa pentru un trimestru ...deja( asta insemnand o suma de aprox 2500 euro !)
In contract trebuiau prevazute de catre concedent si concesionar termenele de plata pe toata durata concesiunii.
Parerea mea este incepind cu data semnarii procesului-verbal de predare-primire se plateste redeventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune intre persoana fizica si persoana juridica. se poate?(model) doomy852 doomy852 Buna ziua, Se poate incheia un contract de concesiune intre o persoana fizica si una juridica? Obiectul concesiunii este un spatiu comercial, unde persoana ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren iulian2009 iulian2009 La sfarsitul anului 2010 am participat la o licitatie pentru concesionarea unei suprafete de teren. Am castigat licitatia urmand sa se intocmeasca contractul ... (vezi toată discuția)