avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Concesiune teren
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Concesiune teren

La sfarsitul anului 2010 am participat la o licitatie pentru concesionarea unei suprafete de teren. Am castigat licitatia urmand sa se intocmeasca contractul de concesiune. In caietul de sarcini se specifica faptul ca, concesionarul va plati cu titlu de garantie o suma reprezentand 10% din valoarea unei redevente. Ulterior la intocmirea contractului de concesiune se specifica plata ca si garantie in termen de 90 zile a unei sume reprezentand valoarea unei redevente. Este corect acest lucru?
Deasemenea as dori sa stiu daca acelasi contract de concesiune poate fi incheiat inainte de predarea - primirea terenului. De exemplu licitatia a avut loc in data de 05.10.2010, contractul de concesiune a fost incheiat la data de 20.10.2010 iar predarea primirea inca nici nu a avut loc desi mi s-a solicitat plata redeventei cu titlu de garantie.
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 22:07, 22 Februarie 2011
In principiu ar trebui sa existe o hotarare de consiliu local care sa stabileasca cuantumul garantiei pentru contractele de concesiune ... in marea majoritate a cazurilor aceasta a fost stabilita la nivelul unei redevente anuale ... asta pentru ca, in cazul in care intrati in imposibilitate de plata, sa poata fi acoperit debitul.
Discutati cu cei de la concesiuni si vedeti de unde apare neconcordanta.
De obicei procesul verbal de predare primire a obiectului concesiunii se incheie in ziua semnarii contractului sau in zilele urmatoare. Solicitati predarea imobilului si incheierea acestui proces verbal.
Problema este ca prin hotararea consiliului local a fost aprobat caietul de sarcini in care se specifica drept garantie 10% din valoarea unei redevente. Privind cealalta problema fiind vorba de o suprafata de teren ce nu a fost identificata faptic nu era normal ca mai intai sa se faca predarea si apoi sa se incheie contractul de concesiune? In cazul meu sa-mi impui semnarea contractului astazi iar peste patru luni sa-mi predai bunul si tot astazi sa ma pui sa platesc o garantie pentru un bun despre care nu stiu nimic ci doar ca este situat intr-o anumita zona nu consider ca este corect?!
Contractul trebuia sa prevada clar termenul in care se va preda bunul concesionat, iar redeventa se va calcula incepand din ziua predarii-primirii bunului. Insa, daca in contract sunt clauze asa .... dupa bunul plac al celui care il intocmeste, si dvs l-ati semnat.... nu va ramane decat sa va onorati obligatiile asumate prin semnarea contractului si sa astepatati "bunavointa" concendentului de a va preda terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Contracte - model polarisranger polarisranger Modele de contracte (amanet ,vanzare-cumparare,concesiune etc ) (vezi toată discuția)
Contracte de concesiune, stabilirea redeventei mirceaione mirceaione Posed o curte de 250 mp luata in concesiune de la primarie,in contract nu scrie cum au stabilit impozitul. Am o mare rugaminte: care sunt actele normative IN ... (vezi toată discuția)