avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contracte de concesiune, stabilirea redeventei
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contracte de concesiune, stabilirea redeventei

Posed o curte de 250 mp luata in concesiune de la primarie,in contract nu scrie cum au stabilit impozitul. Am o mare rugaminte: care sunt actele normative IN VIGOARE care reglementeaza concesiunile(legea 219/1998 mai e valabila ?). Cum se calculeaza redeventa pentru concesiune ?
Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: ciprian2015 , utilizator 22:54, 20 Ianuarie 2015
Va puteti folosi de legea 213/1998, 219/1998, Legea 453/2001 si Legea 51/1991
Atribuirea contractelor de concesiune, se face prin procedura de licitatie, cu respectarea prevederilor O.U.G. nr.54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, aprobata prin Legea nr.22/2007 şi a Normelor metodologice de aplicare a OUG 54/2006 prin Hotarare de Consiliu Local.

In Hotararea de Consiliu Local, in care se aproba:studiul de oportunitate, caietul de sarcini, documentatia de atribuire, procedura de licitatie,..., in studiul de oportunitate privind concesionarea terenurilor este prevazut nivelul minim al redeventei si modalitatea de plata.

de exemplu :
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
carmen01011958, moderator
in aceeasi situatie sunt eu dar redeventa anuala este pretul cu care eu am licitat la teren nu stiu daca era correct mai ales ca nu scrie nicaieri ca pretul la care am licitat pentru teren este pretul redeventei care il voi plati annual este correct ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa apele romane alexandru08 alexandru08 Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti \"unde scrie\" ca trebuie platita o anume redeventa (in caz de exploatare) pt apele romane? exista o lege oug ceva? ms ... (vezi toată discuția)
Concesionare marianabadescu marianabadescu daca o firma a concesionat un teren de la o primarie, poate concesiona in continuarea aceluiasi teren fara procedura de licitatie? (vezi toată discuția)
Concesiune teren aflat in domeniul public lidia31 lidia31 imi poate spune si mie cineva care este legislatia in vigoare pt concesiunea de terenuri aflate in domeniul public ...si as dori o documentatie de atribuire pt ... (vezi toată discuția)