avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichiditate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichiditate

Care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a inchide o firma cu datorii la stat? Firma are debitori actionati in instanta si este putin probabil sa se recupere ceva. In acelasi timp suntem legati pentru ca nu putem plati TVA-ul la stat si datoriile catre furnizorii de marfa. Ce putem face pentru a iesi din acest impas?
Cel mai recent răspuns: Calin Bejinar , Practician in insolventa 14:27, 4 Noiembrie 2010
Legea 85 / 2006

Art. 27
(1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)
Cine poate declara o firma in insolventa? ametist ametist Cine poate declara o firma in insolventa? Un consilier juridic cu state de vechime in meserie spunea cuiva, ca poate sa-si declare firma in insolventa insusi ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters91137 ContSters91137 Reclamanta AFP Sector 1 a formulat opozitie impotriva hotararii adunarii generala a actionarilor unei societati prin care s-a decis dizolvarea societatii si ... (vezi toată discuția)