avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract de prestarii servicii aflat in derulare cu o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract de prestarii servicii aflat in derulare cu o firma intrarta in insolventa

In urma cu 1 luna am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Obiectul contractului il reprezenta uzinajul si montajul unor confectii metalice. Clientul urma sa-mi plateasca contravaloarea confectiei metalice cu un CEC scadent la 30 de zile, CEC pe care acesta tb sa mi-l dea inaintea livrarii structurii pe santier. Noi am terminat de uzinat confectia metalica si urmeaza sa efectuam montajul acesteia. Problema este ca ieri am aflat ca beneficiarul a intrat in insolventa. Ce se intampla cu contractul? O sa am posibilitatea sa imi recuperez banii? Mai poate beneficiarul sa-mi dea fila CEC stipulata in contract?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_radu86 , utilizator 13:32, 5 Noiembrie 2010
In primul rand va trebui sa aflati in ce stadiu se afla partenerul dvs. Interesati-va daca s-a deschis procedura si de cand, care este ultimul termen pentru depunerea declaratiilor de creanta. Cred ca aveti nevoie de un avocat pentru a vedea ce si cum se mai poate recupera din ceea ce ati produs deja.

succes
av. Ileana Schwarz
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Nu stiu prea multe detalii legate de procedura insolventei fiindca nu m-am confruntat pana acum cu o astfel de situatie . Din cate am aflat procedura s-a deschis in data de 28 octombrie si imbraca forma procedurii generale. Deasemenea trebuie sa mntionez faptul ca in contractul nostru cu firma intrata in insolventa avem introdusa o clauza prin care "Incetarea contractului nu inlatura raspunderea materiala a partilor pentru lucrarile executate pana in acel moment. Totodata tb sa va specific ca inca nu am apucat sa emitem factura catre firma respectiva fiindca factura se va emite la livrarea structurii pe santier.

Alina
Aveti o problema.
Sincer, angajati un avocat, si repede.
Interesati-va cand este termenul limita de depunere a declaratiilor de creanta.
Am inteles! Va multumesc si dvs. pentru raspuns.

Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesele aflate pe rol in momentul in care incep procedurile de insolventa / reorganizare ContSters74938 ContSters74938 Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla pentru cei avizati, dar la care eu nu am reusit sa gasesc raspuns nicaieri. Ce se intampla cu procesele cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare lucrari efectuate numaiu numaiu Detin o firma de confectii metalice care a executat si montat o structura in subantrepriza pentru un antreprenor general. Pentru lucrarile efectuate am emis ... (vezi toată discuția)
Fila cec - semnata de administratorul judiciar alina_radu86 alina_radu86 Buna seara, Am in derulare un contract de prestari servicii cu o firma care a intrat in insolventa generala. Din cate am aflat inscrierile la masa credala ... (vezi toată discuția)