avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Fila CEC - semnata de administratorul judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Fila CEC - semnata de administratorul judiciar

Buna seara,

Am in derulare un contract de prestari servicii cu o firma care a intrat in insolventa generala. Din cate am aflat inscrierile la masa credala se fac pana pe 5 decembrie a.c. iar sedinta adunarii creditorilor este in data de 30 decembrie a.c. Urmeaza sa-i facturez firmei intrate in insolventa serviciile prestate. Administratorul firmei mi-a spus ca la emiterea facturii imi va da o fila CEC scadenta la 45 de zile semnata de catre administratorul judiciar. Intrebarea este urmatoarea: imi voi recupera banii, fila CEC va fi valabila in conditiile in care scadenta ei va fii dupa data de 30 decembrie? Este in masura firma respectiva sa emita file CEC. Pun aceste intrebari fiindca nu m-am confruntat pana acum cu o astfel de situatie si nu stiu pre multe depre procedura insolventei.
Cu stima,
Alina
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 13:00, 16 Noiembrie 2010
In principiu se poate
imi voi recupera banii, fila CEC va fi valabila in conditiile in care scadenta ei va fii dupa data de 30 decembrie? Este in masura firma respectiva sa emita file CEC

Facturile emise dupa data deschiderii procedurii de insolventa se platesc conform contractului fara a fi inscrise in tabel
Va multumesc pentru raspuns!

In ceea ce priveste perioada de observarea, aceasta stiu ca se deruleaza de la deschiderea procedurii insolventei si pana la data confirmarii planului de reorganizare. In situatia noasta perioada de observatie se termina pe 5 decembrie sau pe 30 decembrie?

Alina
In ceea ce priveste perioada de observarea, aceasta stiu ca se deruleaza de la deschiderea procedurii insolventei si pana la data confirmarii planului de reorganizare

sau trecerea la faliment
In situatia noasta perioada de observatie se termina pe 5 decembrie sau pe 30 decembrie?

ca urmare nici pe 05.12 nici pe 30.12

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec fara acoperire, emisa dupa deschiderea procedurii insolventei jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Poate un administrator al unei societati pentru care s-a deschis procedura insolventei sa emita, dupa deschiderea respectivei proceduri, un CEC ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)