avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bilete la ordin care nu sunt avalizate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bilete la ordin care nu sunt avalizate

ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment?
nu are nici o valoare?
era mai bine daca aveam un cec?
multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: sfat , utilizator 22:18, 13 August 2009
Cand a intrat in faliment societatea? Inainte sau dupa emiterea biletului la ordin? daca a intrat in faliment inainte de emiterea biletului la ordin fapta este inselaciune conform art.215 Cod Penal.B-)
dupa
am avut cec scadent pe 30 07.2009, dar a facut o cerere de amanare pt.31 08.2009 si cecul a fost inlocuit cu bo neavalizat,
Atunci trebuie sa luati legatura cu lichidatorul in cazul in care a fost numit unul de catre instanta si sa va inscrieti la masa credala!B-)
Buna seara.
Daca deja este deschisa procedura insolventei (faliment) nu mai conteaza asa mult ca nu este avalizat -daca nu era in insolventa si BO era avalizat va puteati indrepta impotriva bunurilor proprii ale celui ce a avalizat acest instrument de plata - trebuie sa va inscrieti la masa credala ,dar cel mai bine ,dar repede lua-ti legatura cu lichidatorul judiciar desemnat de instanta . Si daca aveati CEC aceeasi procedura urmati.


Alexandra.

Alte discuții în legătură

Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)
Termen limita ptr inscriere la masa credala. lichidator. discover discover Buna ziua , am mai rasfoit intre timp forumul si am tot mai multe nedumeriri. In primul rand cu cate BO, (daca am 5 dar nu sunt scadente toate) ma inscriu la ... (vezi toată discuția)