avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BO avalizat pe persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BO avalizat pe persoana fizica

Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin procedura de faliment. Banca s-a inscris la masa credala.
La semnarea liniei in 2008 am dat un BO in alb, bancii, avalizat pe persoana fizica.
Inainte de a se inchide firma prin procedura de faliment (09.06.2010), banca a completat singura BO-ul (cu suma si data emitere + data scadenta; informatiile nu mi-au fost comunicate) si l-a introdus la plata in Aprilie 2010. Procedura de faliment incepuse din Februarie 2010.
Acum mi-a trimis hartie ca incepe executare silita, datorita faptului ca BO nu s-a decontat.

Cum pot contesta BO-ul avand in vedere ca:
1. Este doar semnatura mea pe el; restul datelor sunt completate de un functionar al bancii ulterior, la cca 2 ani de la predarea BO-ului in alb la banca
2. Toate datele completate de functionar cu scris de mana (suma, scadenta, etc) nu mi-au fost comunicate (in Aprilie) ca sa pot pune banii in cont la o adica, in termen
3. BO este un instrument de plata, nu de garantie.
4. BO a fost introdus in timp ce firma era in procedura de faliment
5. BO a fost emis (completat de banca) in data de 15.04.2009, data la care debitul meu catre banca era mai mare decat suma de 15.000 ron completata pe BO iar firma mea era la zi cu platile privind linia de credit......(momentul cand am intrat in insolventa a fost in Sept 2010, data la care abia atunci aveam o restanta de 15.000 ron).....

Va multumesc pentru amabilitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
ritter76, utilizator
Cel mai recent răspuns: ritter76 , utilizator 14:08, 20 Iunie 2010
Va multumesc dar nu m-am lamurit, strict in legatura cu situatia mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ritter76 ritter76 Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ? Am un BO avalizat pe persoana fizica. La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor- bilet la ordin in alb-avalizat- e nul? siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] Bilet la ordin in alb Va rog sa ma ajutati cu materiale sau opinii in legatura cu urmatoarea speta. Administrator fiind la o societate am avalizat un BO ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)