avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la Ordin in alb
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la Ordin in alb

Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ?

Am un BO avalizat pe persoana fizica.
La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost completate, DOAR:

1. semnatura mea, cu pixul, in stanga sus si dreapta jos
2. datele firmei tiparite in format electronic

Nicio alta informatie nu a mai fost completata, la momentul emiterii.
Ulterior, banca a completat cu pixul, printr-un functionar:
1. data emiterii BO
2. data scadentei BO
3. suma

Este valabil sau nul ? In principal, ma refer la faptul ca eu nu am completat la emitere si data emiterii, considerata a fi un element minim de completat la emiterea unui BO, ca acesta sa fie valid conform Legii Cambiei si Biletului la Ordin.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ritter76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:32, 4 August 2010
acum oricum BO sunt completatea automat de catre banca...tiparite pe ele in momentul in care le ridicati da la banca.....mai ramane de trecut suma, beneficiarul si locul platii, contul acestuia si data scadenta....in cazul in care primiti un astfel de BO ca si garantie, va recomand intocmirea unui pact cambial prin care va imputerniceste sa-l completati dvs pentru si in numele lui, ca efect a neobligatiei de plata.....nu uitati...PACT CAMBIAL! in cazul in care dvs oferiti ca si garantie un BO, atunci nu mai trebuie decat sa treceti locul platii si beneficiarul cu toate datele lui de identificare.....
Deci, conform si strict referitor la situatia mea: este BO valabil sau nul ? Da sau nu.
Multumesc !
daca banca a completat cu pixul ..inseamna ca dvs aveti lasate la ei niste BO drept garantie si in urma neplatii unei rate/unor rate, banca a introdus la plata garantia lasata de dvs (BO)...daca aveti in contract de credit sau o linie de credit, cu siguranta este o inserata o clauza prin care se mentioneaza dreptul bancii de a completa BO cu toate elementele necesare incasarii/validarii lui.In mod normal si legal pe BO sau fila cec nu scrie decat emitentul...dar cum am mai spus, sunt cazuri speciale cand acest lucru constituie exceptie.Din punctul meu de vedere este valabil....puteti doar contesta suma in cazul in care a fost introdus pentru o suma mai mare decat datoria sau scadenta daca nu a fost introdus la termenul respectiv (adica pana nu a ajuns o rata, etc) scadenta!
1. Daca nu este mentionat in contract ca are dreptul de a completa in alb BO-ul, avocatul se poate folosi de acest lucru ?

2. Stiu ca, repet, la emitere trebuia completat de mine si data emiterii, ceea ce nu s-a intamplat. Poate constitui acest fapt, un element de anulare a BO ?

Eu vreau sa dau banii bancii printr-un angajament de plata, dar nu sub presiunea executarii prin acest BO avalizat.
daca nu este mentionat in contract este mai dificil....mentionez ca nimeni nu are dreptul de a completa un instrument de plata in afara de emitent...in contract se specifica BO drept garantie..prin urmare banca va putea sa faca orice demers pentru a executa garantia.....repet ...ORICE demers!! asa ca....

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)
Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)
Schimbarea bo in banca zuzy zuzy Buna seara, Am cesionat o firma . Firma avea o linie de credit la banca. Cine a luat firma a fost de acord cu datoriile. Linia de credit are ca si ... (vezi toată discuția)