avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati facute de administrator prin banca fara ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati facute de administrator prin banca fara documente justificative

Buna ziua,

Am mai multe plati ,facute de administratorul societatii care imi apar in extrasul de card de la banca si pentru care nu am primit nici un document justificativ si nici nu cred ca voi mai primi.

Cum as putea sa le inregistrez ?Pe contul 6588 ar fi ok si evident o cheltuiala nedeductibila?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 17:39, 4 Noiembrie 2010
Da, asa se contabilizeaza.
De asemenea ar trebui avertizati asociatii.
Personal nu as opta pentru contul 6588. Contul 6588 se reflecta in contul de profit si diminueaza astfel valoarea dividendului care se cuvine asociatilor.
Ori din cate inteleg, cheltuiala este facuta de catre administrator si nu este corect ca asociatii sa suporte niste cheltuieli pe care acesta nu le poate justifica.
As opta mai degraba pentru 461 cu analitic distinct si in acelasi timp, asa cum a mentionat si @nego_777 as anunta asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi personale de pe cardul firmei inocenta inocenta Buna seara. Citind intrebarea unei colege, as dori sa va intreb si eu cum ati inregistra platile facute de pe cardul firmei (card in euro) pentru cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la o sc denisa2011 denisa2011 Buna ziua, Am luat contabilitatea unei sc acum in februarie, problema este ca angajatorul imi aduce absolut toate facturile personale ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)