Deci sigur nu e nici o problema?
Am gasit un raspuns pe un forum la o intrebare similara.....
"Din pacate NU poti beneficia de indemnizatia de 600 lei daca ai fost angajata timp de un an inainte de nasterea copilului cu 4 ore/zi.
In aceeasi situatie ma aflu si eu si astazi am fost la Dir.Servicii Sociale din cadrul Primariei (la ei de depun dosarele pentru aceasta indemnizatie) si mi s-a spus ca pentru a beneficia de cei 600 lei, trebuie ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului este necesar sa fi lucrat 240 zile si o zi = 8 ore munca, nu se considera o zi = 4 ore.
Maine o sa ma duc din nou si o sa ii rog sa imi spuna legea in care se precizeaza acest lucru, sa vad si eu cu ochii mei. "
Va multumesc
Diana
Sigur, atata timp cat a fost angajata in ultimele 12 luni, deci a obtinut venituri supuse impozitarii.
Daca a lucrat 2 ore/zi sau 8 ore/zi nu are importanta; are dreptul sa primeasca indemnizatie.:)
Potrivit art. 1 alin. (1) din OU.G 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Potrivit alin. (3) al aceluiasi articol, prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Codul muncii, in art. 103, dispune ca salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.