Teren cumpărat în 2009; acces de pe un drum care apare astfel, ca drum, în harta comunei şi în documentele mele cadastrale (în actele mele are şi o denumire "Drumul A... La Primărie nu-i găsim nici un număr şi nici o denumire, însă(?!).
După ce am obţinut autorizaţia de contrucţie şi am început lucrările, au început şi problemele: vecinul de dincolo de Drumul A...susţine (în moduri greu de suportat) că porţiunea de drum pe care trecem (30 m din drumul principal) este proprietatea sa. Are o dispoziţie a primarului din 2002, pe Legea 10/2001, neintabulată, încă, prin care i se restituie nu numai terenul deţinut de F-coop (împrejmuit cu gard de piatră), ci şi porţiunea de drum dintre noi (accesul pe terenul meu). Mai are un certificat de moştenitor (2006) tot pe baza hotărârii de partaj (1972).
Dispoziţia primarului se întermeiază pe o hotărâre de partaj din care rezultă că proprietatea ei se învecinează cu mea.
Din actele mele - contracte de v-c, inclusiv o punere în executare a unei hotărâri de partaj 1974 -, rezultă că terenul meu se învecinează cu Drumul A...
Dumul A... este practicat de oameni către viile de pe deal de cel puţin 100 de ani (martori) şi în prezent. Alt acces prezintă incoveniete.
În prezent vecinul face demersuri de intabulare. NU prea îi corespunde suprafaţa din teren cu cea din acte. Totuşi, dacă intabulează...va obţine certificat de urbanism pentru împrejmuire, cea ce şi urmăreşte.
Pot face ceva între timp sau când şi în ce mod pot să intervin. Care sunt şansele pe care le am să menţin situaţia actuală a locului. Situaţia devine insuportabilă ca urmare a acţiunilor pe care vecinul le întreprinde pentru intimidare. Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.
Pe "documentele dvs cadastrale"- adica PAD -plan avizat de cadastru - aceasta viza a OCPI a urmarit ternul dvs si nu drumurile chiar limitrofe, din pacate.
Dar daca drumul exista atunci singurele acte in care il puteti gasii sunt cele ale "proprietarului" = Primaria. Aceasta trebuie sa aiba o evidenta cu drumurile comunale/satesti/vicinale/agricole. intr-un registur cadastral dar si in planuri...
Aceste drumuri sunt materializate pe planuri cadastrale ( exista astfel de planuri si la OCPI si la ANCPI... dar acestea e posibil sa nu aiba numerele/numele cadastrale. La aplicarea lg proprietatii unele drumuri, insa, au fost anulate. Sau Hotarari de consiliu local puteau modifica astfel de drumuri.
Deci, Primaria trebuie sa raspunde explicit (si in scris) daca acel drum "exista"!
Daca acel drum nu exista in evidentele primariei, atunci va fi complicat spre imposibil sa explicati vreunei instante ca "alt acces prezinta inconveniente" - legea garantand acces si nu acces "convenabil"
Remedierea situaţiei prin introducerea drumului în domeniul public printr-o hotărâre a consiliului local poate fi interpretată ca abuz în serviciu (susţine juristul Primăriei), dacă există această dispoziţie neintabulată (2002) a fostului primar de punere în posesie pe legea 10/2001 ?
juristul? pai... daca se dovedeste ca drumul cu pricina era "drum", era in domeniul public/se afla pe hartile cadastrale inseama ca... auzul in serviciu la facut cel care l-a trecut in proprietate privata... fara o hotarare a Consiliului local... cred io #-o
Concesionare teren
generalu61
in dreptul proprietati se afla un teren ce are destinatia DRUMURI ,dar terenul este spatiu verde,doar eu am acces la proprietate prin acest teren care reiese ... (vezi toată discuția)