avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primul act se considera cel legal ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primul act se considera cel legal ?

am un titlu de proprietate pe care scrie clar ca la sud ma invecinez cu "drum stradal"
problema e ca in urma cu multi ani acel drum a fost inchis si eu nu mai am cale de acces.
cel ce a cumparat terenul de la sud nu are trecut drumul ci ma are vecin pe mine deoarece in 1981 s-a facut noul PUG dupa fotografii prin satelit si nu mai apare drumul deoarece fusese inchis, iar schitele prezentate in 2003 cand a cumparat el terenul sunt dupa noul PUG.
treaba e ca eu am circulat tot pe locul pe unde ar fi trebuit sa fie drumul insa ieri m-am trezit cu reclamatie la politie pentru violare de domiciliu.
am fost azi la politie si le-am arata titlul meu de proprietate si le-am zis ca din cate stiu eu primul act este cel legal iar urmatoarele sunt nule de drept iar politistul mi-a zis ca titlul de proprietate nu are nici o valoare fara un proces verbal de punere in posesie.
va rog un sfat si indrumari deoarece m-am hotarat sa fac tot posibilul sa deschid acel drum .
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:31, 22 Noiembrie 2010
In baza titlului de proprietate si daca terenul dv. este infundat dec i fara alta cale de iesire va puteti adresa instantei pentru stabilirea unei servituti de trecere asa cum ati folosit-o necontenit de la eliberarea titlului prin terenul vecinului.
pe mine nu ma intereseaza servitute de trecere deoarece acel drum a fost inchis abuziv cu ani in urma si nu consider ca e vina mea ca sa facut alta schita cu planul urbanistic.
cel mai grav e ca cei de la OCOTA mi-au spus ca schitele vechi au fost distruse din arhiva in urma unei inundatii.
eu vreau recunoasterea drumului si nu stiu cum trebuie sa promovez aceasta actiune in instanta.
mai mult , consider ca drumurile fiind in administrarea primariei si avand si martori care sustin acest lucru ,primaria ar trebui sa rezolve situatia nu eu.
nu sunteti primul caz in care comisia de fond funciar pus in posesie peste drumuri...

si da, Primaria trebuie sa va raspunda daca acel drum exista ( este in administrarea acesteia) . Primaria ar trebui sa aiba Harti Cadastrale! facute inainte de 1989 ( acesta lle gasiti si la OCPI fostul OCOTA, dar si intr-o arhiva nationala) daca v-ati afla in Transilvania ati avea ca argument Hartile de CF.... altfel inchiderea sau deschiderea unui drum ar trebui sa faca obiectul uneui Hotarari de Consiliu Local.
teoretic daca aceasta hotarare nu exista atunci cineva a gresit.
(va puteti interesa cine a facut punerea in posesie "pe vremea dvs" adica cu drum. De cele mai multe ori "angajati OCAOTA" sau "militarii" care au facut masuratorile au copi sau chiar originalele "schitelor de punere in posesie"(schite de teren, etc)
am fost la OCOTA si mi-au zis azi ca hartile se tin doar 30 de ani si ei nu mai au decat hartile facute in 1981 si in alta parte nu pot sa ma mai interesez.
acum vreau sa incerc poate ca in arhiva primariei poate gasesc schita de cand am construit casa si poate ca e cu tot cu gradina si vecini.
nici la arhivele statului se pare ca nu mai au acele harti.
Seth a scris:

nu sunteti primul caz in care comisia de fond funciar pus in posesie peste drumuri...

si da, Primaria trebuie sa va raspunda daca acel drum exista ( este in administrarea acesteia) . Primaria ar trebui sa aiba Harti Cadastrale! facute inainte de 1989 ( acesta lle gasiti si la OCPI fostul OCOTA, dar si intr-o arhiva nationala) daca v-ati afla in Transilvania ati avea ca argument Hartile de CF.... altfel inchiderea sau deschiderea unui drum ar trebui sa faca obiectul uneui Hotarari de Consiliu Local.
teoretic daca aceasta hotarare nu exista atunci cineva a gresit.
(va puteti interesa cine a facut punerea in posesie "pe vremea dvs" adica cu drum. De cele mai multe ori "angajati OCAOTA" sau "militarii" care au facut masuratorile au copi sau chiar originalele "schitelor de punere in posesie"(schite de teren, etc)

Intervin si eu peste subiect, pt ca ma intereseaza ce spuneti legat de aceste harti cadastrale dinainte de 1989 si unde le gasesc?
Ce fel de masuratori s-au facut de-a lungul timpului?
Vb de Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Doua acte divergente doberv doberv am un teren care nu are iesire la strada pe nici o latura. pe titlul meu de proprietate scrie clar ca la partea de nord ma invecinez cu drum stradal insa din ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)