avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma doare sufletul dupa coplul meu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma doare sufletul dupa coplul meu!

Cind m-am casatorit cu sotul meu eram cea mai fericita . Dupa ce am nascut fetita, care acuma are 1 an si 10 luni s-au inceput problemele . Am ajuns la concluzia ca va trebui sa divortez . Din prima casatorie mai am o fetita de 12 ani. Vreau sa va spun ca sotul meu a devenit foarte violent, ne vorbeste urit , pe fetita mare a si lovit-o de mai multe ori (am facut niste poze ) . Ce vorbim ne contrazice sa fie asa cum spune el. . Problema e ca eu nu am cetatenie romana ,. am carte de rezident Spuneti-mi va rog ce dovezi pot sa aduc eu la judecata daca ce se petrece in familia noastra nu vede nimeni decit eu si fata mai mare ?. Spuneti-mi va rog cum pot sa dovedesc violenta psihica? nu vreau sa va plictisesc cu problemele mele dar vreau sa va dau un simplu la prima vedere exemplu. Am fost la sedinta fetitei la scoala si doamna invatatoare le-a dat sa scrie ce s-a intimplat la fiecare bun si rau saptamina asta . Toti copii au scris numai de bine si numai fetita mea a spus ca s-a certat acasa .mi se pare ca este imposibil sa-mi expun copii la asa ceva..Eu nici nu spun la nimeni din simplu motiv ca imi este rusine.As pleca si mine daca as avea dreptul sa-mi iau fetita .Daca ma hotarasc sa plec va dati seama ca o iau in alta tara (cum as putea obtine acest drept)?.Astept cu nerabdare sa-mi dati macar un pic de speranta. Multumesc!:((
Cel mai recent răspuns: taniusa73 , utilizator 13:49, 11 Noiembrie 2010
Buna ziua .
EU niciodata n-am sfatuit pe cineva sa divorteze , decat doar atunci cand nnu se mai poate face nimic pt a duce o viata normala de cuplu.
Este [psibil sa fie doar o situatie trecatoare , cauzata de stres. nopti nedormite, etc. Proaspetii tatici mai trec prin situatii de astea , dar in general sunt trecatoare , dupa ce viata le reintra in normal ( somn bun noaptea , etc)
Pe de alta parte , daca considerati ca nu mai puteti suporta , divortul este o alternativa in care cel mai mult au de pierdut copiii.
Nu este neaparat necesar sa aveti dovezi solide cu privire la violenta psohica a sotului , un divort poate fi si relativ civilizat , iar finalitatea este oricum aceeasi -desfacerea casatoriei . In majoritatea covarsitoare a cazurilor copilul este incredintat mamei , iar odata ce aveti hotararea de divort ramasa definitiva puteti pleca peste granita legal cu copilul , fara acordul tatalui .
multumesc pentru raspuns.Spuneti-mi va rog ce conditii va trebui sa indeplinesc ca instanta sa-mi incredinteze mie copilul. ?Casa unde locuim acuma este a lui, eu am un apartament cu trei camere in Republica Moldova.Daca va intrebati de partaj va spun ca nu am nevoie de nimic din partea lui nici de pensie alimentara, doar sa ma vad cu copilul in pace si liniste la mine acasa. Multumesc!
Interesati-va de un avocat bun , cu experienta in dreptul familiei , si mergeti pe mana lui .

P.S. Legea va da dretul la jumatate din bunurile dubandite in timpul casatoriei , indiferent ale cui sunt, + pensie alimentara pt cresterea copilului .
Sfatul meu , este sa nu renuntati la aceste drepturi , sau daca totusi renuntati , atunci sa o faceti la momentul potrivit , in schimbul unor concesii din parte sotului
( renuntarea lui la copil de ex.)
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Sotul meu cu prima lui sotie, a divortat tot pe motiv ca era extrem de VIOLENT- asa scrie in actul de divort, a fost audiat si copilul lor care atunci era minora si a comfirmat si fetita. Spuneti-mi va rog daca mai este si asta inca o dovada in plus ca nu inventez sau exagerez?MULTUMESC MULT!
De toate acestea se tine cont in instanta , in ce priveste incredintarea minorului .

Alte discuții în legătură

Probleme de familie liliana_blonda82 liliana_blonda82 Buna seara.Locuiesc cu concubinul si fetita noastra cu chirie,lucrurile au mers bine pana le-au oprit din salarii 25%,el e politist,dupa care el s-a schimbat f ... (vezi toată discuția)
Cum sa castig custodia fetitei? ContSters269501 ContSters269501 Buna seara Sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 5 ani. As vrea sa divortez pentru ca nu ne mai intelegem de foarte mult timp cu sotul meu si avem ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)