avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa castig custodia fetitei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa castig custodia fetitei?

Buna seara
Sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 5 ani.
As vrea sa divortez pentru ca nu ne mai intelegem de foarte mult timp cu sotul meu si avem foarte multe certuri,acum 2 ani si o palma mio dat(cu fetia in brate eram)dar nu l-am parasit nici atunci pentru ca nu aveam unde ma muta si nici posibilitatea de a ma intretine cu fetita pentru ca nu aveam servici.
Dar acuma din fericire de 4 luni de zile sunt la lucru in Anglia (la tatal meu)
Fetia e in grija mamei mele.
Tinem legatura cu sotul meu incontinuare,el merge si la fetita in vizita in fiecare duminica.
Eu as vre sa o aduc aici pe fetita si dupa sa divortez.
Eu am acordu lui de a scoate fetita din tara ( facut la notar public) dar expira pe 30/01/2013.ce se intampla daca nu ma mai intorc cu fetita in tara? Permite legea sa o cresc si so educ in afara tari? Pentru ca nu ma aici as avea posibilitatea pentru a cresterea fetitei.
Ce sanse as avea sa castig custodia fetitei?(intro cearta el o zis ca fetita va ramane la mine si el nu ma in vizita osa vina la ea)mentionez ca el nu are loc de munca legal(nu e angajat) si sta in chirie.
Sa astept sa divorteze el?
Ar putea sa interzica sa o aduc langa mine pe fetita si so cresc aici?
Cum ar vizita o pe fetita?
Astep raspunsu dmn
Va multumesc anticipat

Fetita are pasaport ?
V-ati facut acolo acte sa locuiti , sa lucrati legal ?
Da are pasaport.
In luna noembrie vreau sa legalizez tot...ca tre sa pun juramantul pentru cetatenia magheara (pentru ca mio refuzat apsolut tot pana acuma pentru ca sunt roman)si fetita va avea cetatenia.deci pana in decembrie sper ca apsolut totul sa fie legal.pe fetita asa e vorba ca o aduc pe data de 30/11(asa e spus la sotu ca tre sa fie si fetita aici cand se pune juramantul,trebuia sa il mint casa nu faca scandal)si dupa nu stiu cat timp ne intoarcem in tara definitiv(sotu asa ar vrea)dar eu nu vreau sa ma mai intorc in tara,vreau sa o inscriu si pe fetita la scoala din ianuarie(dar sotu nu stie lucrile astea,pentru ca mo ameninta ca daca nu ma duc acasa divorteaza)
Pentru ca si-a dat acordul ca fetita sa iasa din tara, puteti pleca cu ea, apoi puteti cere dvs divortul, autoritate parinteasca exercitata in comun de catre ambii parinti, locuinta copilului sa fie la dvs unde locuiti acum, pensie de intretinere de la tata.
Puteti imputernici un avocat sa depuna cererea de divort si sa va reprezinte daca locuiti cu acte in alta tara
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cum ar fi mai bine sa o aduc pe fetita aici in Anglia?sa stie cand vreau sa o aduc Sau nu?
Ce se intampla dupa 30/01/2013(dupa ce expira acordul lui)???
Cred ca ar fi bine sa-i spuneti ca doar e taica-sau.
Ar trebui sa aveti pe rol cerere cu privire la copil pana in ianuarie

Alte discuții în legătură

Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in ue dana_14_cdh dana_14_cdh Buna ziua! Eu si sotu meu suntem domiciliati in Belgia. Sotul meu, are din prima casatorie, o fetita in varsta de 8 ani care i-a fost incredintata spre ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie firanc firanc buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste ... (vezi toată discuția)