avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare in CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare in CM

Buna ziua! Am avut o cercetare disciplinara iar sanctiunea aplicata in urma acesteia a fost retrogradarea ( cu scaderea salariului bineinteles )pe o perioada de 60 zile. Intrebarea mea este daca aceasta retrogradare se trece in carnetul de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria_ru , utilizator 11:09, 5 Noiembrie 2010
Da, schimbarile de functie se opereaza in carnetul de munca.
asa ma gandeam si eu....cu toate ca doamnele de la ITM mi-ai spus ca nu...fiindca e sanctiune disciplinara.

Eu cred ca se opereaza pentru ca e totusi o modificare de salariu si de functie pana la urma.

Si daca o operez o trec ca "retrogradare" sau "schimbare functie si micsorare salariu"? Multumesc
Sanctiunile disciplinare nu se trec in carnetul de munca. Ideea e ca acesta persoana timp de 60 zile are o alta functie.
multumesc...am inteles
=D>
presupun ca daca se opereaza in CM aceste schimbari, trebuie anuntate si prin REVISAL, chiar daca e pe o perioada de 60 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara gabiraco gabiraco cercetarea disciplinara, se trece in cartea de munca?????? daca se trece, ce consecinte are asupra persoanei in cauza??? In cazul de fata este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)