In legislatia noastra nu exista custodie comuna dupa divort.
Minorul este incredintat fie mamei , fie tatalui.
Instanta analizeaza la incredintarea minorului un ansamblu de criterii si imprejurari, avandu-se interesul superior al minorului.
Pentru mai multe detalii va invit sa lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
In ceeea ce priveste modificarea actiunii, aceasta poate fi facuta la primul termen de judecata in baza art.132 c.proc.civ. si se va acorda un nou termen de judecata pentru comunicarea actiunii modificate, in situatia in care parata nu se va prezenta.
Dvs , in calitate de reclamant aveti obligatia pe de o parte sa furnizati instantei situatia exacta a domiciliului si a resedintei paratei ( nu intru aici in amanunte), pentru ca nu cunosc situatia dvs. in mod concret si pe de alta parte sa administrati probe din care sa rezulte relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si ca sunt motive temeinice pentru desfacerea casatoriei, iar in privinta minorului avand in vedere cele aratate mai sus ca aveti conditii optime de crestere si educare superioare celor pe care le poate oferi mama.
Consultati-va cu avocatul dvs. pentru orice nelamurie sau problema pe care o aveti pentru ca de aceea il platiti, consilierea clientului fiind una din obligatiile principale ale contractului de asistenta incheiat intre avocat si clientul sau.