avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort intre parinti!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort intre parinti!

Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta lucreaza cu acte in regula in italia si a trimis pe tot parcursul sederii ei acolo bani pentru intretinerea noastra (eu, tatal si fratele de aproape 13 ani). Tatal meu a chinuit-o o viata intreaga pe mama deci nu ar fi o problema din partea ei sa accepte divortul. Dar principala problema este ca mama mea este amenintata de el si prin divort vrea sa o aduca in tara si eventual sa ii faca rau. Intrebarea mea care este : Ar putea decurge divortul normal in lipsa mamei mele? Nu au nimic important de impartit (casa, masina etc) in afara de fratele meu pe care mama doreste sa il ia langa ea! Ar putea mama sa il castige pe fratele meu cu un avocat bun fara sa se prezinte la proces (avand in vedere si faptul ca are o situatie financiara mai buna si posibilitatea de al creste in conditii foarte bune pe fratele meu)? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trebor , utilizator 11:21, 1 Iulie 2010
Cu siguranta, da.
Daca mama are resedinta in Italia unde si lucreaza, aceasta putea avea si calitatea de reclamanta in actiunea de divort, putand fi reprezentata de un avocat. Cu atat mai mult ca va avea calitatea de parata prezenta acesteia nu este necesara in instanta dar, va fi imperios necesar, sa aiba un avocat de incredere care sa o apere constiincios si sa se prezinte la fiecare termen de judecata.
Cu privire la incredintarea minorului, fratele dv., daca tatal dv. doreste sa-i fie incredintat mamei, procesul va dura mai putin, in caz contrar, va dura ceva mai mult.
Minorul va fi audiat in Camera de Consiliu in ceea ce priveste dorinta sa de a ramane cu unul sau altul din parinti. Se va efectua o ancheta sociala la domiciliul vostru si se vor face dovezi in privinta conditiilor de crestere si educare pe care le poate oferi fiecare parinte. ;)
in lipsa mamei nu, sunt anumite acte (procuri speciale) in baza carora se poate prezenta altcineva in locul ei la divort.
aceste detalii trebuiesc discutate cu un avocat nu pe forum ..
Divortul, in lipsa mamei dumneavoastra, va avea un parcurs firesc.Intampinarea poate fi trimisa prin fax , desi acest act nu e unul obligatoriu in procesul de divort.
Probele pot fi propuse prin aceasta cerere incidentala, depusa pana la prima zi de infatisare, in dublu exemplar : un martor sau doi, (nominalizati, cu domiciliul indicat, pentru a fi citat ) si inscrisuri, pentru a releva adevarul.
Sanctiuni impotriva paratului nu exista.Lipsa acestuia nu conduce decat la o imposibilitate, partiala si aceasta, de aparare.;)
dupa divort
Dumneavoastra aveti 18 ani, deplina capacitate de exercitiu, va puteti reprezenta interesele intr-un proces privind stabilirea pensiei de intretinere, daca studiati si nu realizati venituri, incat sa fie apreciata starea de nevoie a dumneavoastra.

Succes.
;)
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu siguranta ca mama dvs, avand calitatea de parata in dosarul de divort, nu trebuie sa se prezinte personal in fata instantei de judecata.
Astfel fiind, mama dvs poate fi reprezentata de un avocat.
Ideea este ca, daca mama dvs doreste ca fratele dvs sa-i fie incredintat, trebuie formulata o cerere reconventionala, prin care sa solicite incredintarea minorului si, eventual, acordul cu privire la desfacerea casatoriei.
Intrucat divortul este o actiune personala, codul de procedura civila solicita prezenta reclamantului personal in fata instantei de judecata.
Dar, daca mama dvs are viza de resedinta in Italia, aceasta poate fi reprezentata de un avocat, in baza unei imputerniciri avocatiale, dublata de o procura autentica prin care il imputerniceste sa o reprezinte in procesul de divort.
Sansele de incredintare a minorului spre crestere si educare catre mama dvs sunt destul de mari, mai ales daca conditiile oferite de aceasta sunt net sueprioare condintiilor asigurate de tata.
Bineinteles, va fi avuta in vedere si parerea minorului care va fi ascultat de catre instanta de judecata.
Va sugerez sa luati legatura cu un avocat.
Av. Mihai Vaduva
In situatia in care mama Dv. nu poate si nu vrea sa se prezinte, si, cu toate ca este de acord cu divortul doreste sa i se incredinteze ei minorul de 13 ani este bine sa angajeze un avocat care sa o reprezinte ca si pirita ( sau chiar reclamanta reconventionala) in instanta .In situatia in care sotul din spirit sicanatoriu s-ar opune prin mijloace juridice acestei dorinte, fara asistenta juridica rezultatul final ar fi defavorabil.

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)