avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune tata

Buna ziua,
Tatal meu a decedat in 21.05.2010.Am Declarat la noatarul de pe raza domiciliului meu de resedinta acordul pt.suucesiune in termenul de 6 luni. Pentru deschiderea succesiunii trebuie sa ma prezint la un notar din Craiova(ultimul domiciliu care apare in certificatul de deces).Deoarece stiu ca are un ap in Craiova dar nu detin niciun act de proprietate iar sotia tatalui meu refuza sa-mi puna la dispozitie actele de proprietate,cum pot aduce la masa succesorala acest imobil? Cum pot afla toate bunurile la care am dreptul ,in calitate de unica fiica? Care sunt taxele notariale pt deschiderea succesiunii in Craiova?
Cel mai recent răspuns: geo6004 , utilizator 11:31, 3 Mai 2011
avand in vedere ca tatal a decedat in 2010, nu datorati taxe de deschidere a succesiunii mergeti si ridicati certificatul de mostenitor al tatalui si ulterior veti putea face adrese pe la primarii/ carte funciara si alte institutii ale statului pentru a afla bun din patrimoniul tatalui
pentru partaj dc doriti sa-l faceti la notar este o taxa stabilita de acestia la valoarea bunurilor partajabile la fel va fi si in instanta dc nu va intelegeti cu sotia tatalui
buna seara.
primul pas pe care tb. sa -l faceti este sa va adresati unui notar din craiova .
solicitati emiterea certificatului de calitate de succesor. motivand ca deocamdata nu cunoasteti bunurile ce formeaza masa succesorala a defunctului .
informatii despre aceste bunuri puteti obtine in baza respectivului certificat de la CF , primarie, administratie.
dupa ce obtineti informatiile respective reveniti la notar si solicitati emiterea certificatului de mostenitor, chemand la dezbaterea succesiunii si pe sotia supravietuitoare.
nu aveti ieama ,daca va scoateti certificat de calitate de mostenitor e ok,nici sotia acestuia nu poate vinde fara sa devina mostenitor,dar chiar daca sunteti unica fiica are dreptul si sotia la 1/4 din bunuri
multumesc,

care este termenul in care trebuie sa ma prezint la notar in Craiova ,daca la notarul de la domiciliul meu ,am depus declaratia de acceptare a succesiunii(in terenul de 6 luni)?
cand puteti dvs. nu exista un termen limita.insa ar fi bine totusi sa va grabiti.

Alte discuții în legătură

Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune buhum buhum in urma cu 2 saptamani tatal sotului meu a decedat mama si fratii vor sa inceapa succesiunea,cum se fae aceasta ? se apeleaza la un notar ? si pana la ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ciobyx91 Ciobyx91 Tatal meu a decedat saptamana trecuta.As dori sa stiu cum aflu daca mi-a lasat mostenire?Mentionez ca era divortat de mama dar mai avea un copil din casnicia ... (vezi toată discuția)