avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... OUG nr. 94/2010, contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

OUG nr. 94/2010, contract de asigurare sociala

Am un - Contract de asigurare sociala - incheiat cu Casa de Pensii incepand cu 1 aprilie 2008 si pana la 31 dec 2010 . Pot plati cas retroactiv pentru perioada in care nu am cotizat in ultimii 5 ani, perioada cuprinsa intre 1 oct 2006 - 31 martie 2008 ? Total 18 luni in care nu am cotizat. Mentionez ca in perioada oct 2005 - 31 sept 2006 am patit cotizatia. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 4 Noiembrie 2010
Nu puteti plati CAS in temeiul contractului de asigurare sociala incheiat la 1 aprilie 2008, nu aveti cum. Din OUG nr. 94/2010 rezulta ca trebuie sa incheiati un nou contract de asigurare sociala, potrivit modelului prevazut in anexa acestui act normativ.
www.avocatnet.ro/content/art...

Foarte interesant, o sa aveti doua contracte de asigurare sociala. :) Cred ca nu s-a gandit nimeni la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la asigurari sociale ContSters175859 ContSters175859 Buna ziua. . .Sunt nou venita pe acest site si felicit echipa de moderatori pentru munca depusa in folosul. . .celor multi si nestiuti ! Am 56 de ani, ... (vezi toată discuția)
Cumparare ani alsatraiteur strasbourg alsatraiteur strasbourg Spuneti-mi va rog unde si in ce conditii pot sa cumpar ani de munca pt pensie ! Ce fel de ani pot sa cumpar ? In conditii speciale de munca sau \"normale\" ? ... (vezi toată discuția)
Mi s-a solicitat sa achit retroactiv cass pe o perioada de cinci ani SchmidtRobert SchmidtRobert Buna seara. Din pacate am o problema medicala ce necesita internarea in spital. Din luna octombrie 2011 contractul meu de munca sa incheiat cu firma la care ... (vezi toată discuția)