avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare ani

Spuneti-mi va rog unde si in ce conditii pot sa cumpar ani de munca pt pensie ! Ce fel de ani pot sa cumpar ? In conditii speciale de munca sau "normale" ? Va multumesc de raspuns si succes in continuare ! Totul depinde de noi !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:59, 26 Decembrie 2010
poate ajungeti in vre-un dosar penal pt. dare de mita , fals in declaratii s.a.
Cine v-a facut o asemenea oferta o sa va insoteasca.
Daca ajungeti intr-un asemenea dosar puteti sa ma cautati ca mai am cateva la DIICOT pt. aceleasi infractiuni sunt cate 200-300 de persoane intr-un dosar.
Aveti grija ce faceti.
Vechimea in munca se castiga prin ani de munca nu prin cumparare .
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
praporgescu, utilizator
1. Se pot "cumpara" ani de cotizare numai prin contract de asigurare sociala si numai pentru conditii normale demunca.
2. - In conformitate cu prevederile Legii nr.19/2000 se poate asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, orice persoana care doreste sa-si completeze stagiul de cotizare.
- Conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat. Legea nu prevede un plafon maxim sau minim cu privire la venitul lunar asigurat, stabilirea acestuia fiind la latitudinea persoanei care incheie contractul de asigurare sociala.
- Contractul de asigurare sociala se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau resedinta a persoanei interesate.
- Plata contributiei de asigurari sociale poate fi efectuata atat de catre titular, cat si de orice alta persoana desemnata de acesta , lunar sau anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.
- Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.
alsatraiteur strasbourg a scris:
Spuneti-mi va rog unde si in ce conditii pot sa cumpar ani de munca pt pensie ! Ce fel de ani pot sa cumpar ?

Asta a fost un titlu intr-un ziar, si se referea la OUG nr. 94/2010. Sper ca la asta va referiti si dvs.
www.avocatnet.ro/content/art...

Contractul de asigurare sociala prevazut de OUG nr. 94/2010 se incheie numai pentru perioade anterioare (pentru cel mult 5 ani anteriori incheierii contractului). Cei 5 ani se pot constitui din cel mult perioada noiembrie 2005– noiembrie 2010.

Incheierea contractului de asigurare sociala in temeiul prevederilor OUG nr. 94/2010 poate fi solicitata numai in perioada 2 noiembrie - 31 decembrie 2010, de catre persoanele care:
- nu au calitatea de pensionari la data incheierii contractului de asigurare sociala;
- nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau in alte sisteme neintegrate acestuia, in perioada pentru care se solicita asigurarea;
- nu a avut obligatia asigurarii in sistemul public de pensii in perioada pentru care se solicita o astfel de asigurare.

Suma cu titlu de contribuţie de asigurari sociale, datorata in baza contractului de asigurare sociala, poate fi platita in una sau mai multe transe, fara a depasi data de 31 decembrie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este in vigoare oug nr. 94/2010 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii? stelin stelin Buna ziua, In perioada 1997-1998 am fost plecat din tara in Canada, la copii( medici) si nelucrand, nu am contribuit la stagiu de cotizare. Sunt aproape de ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala janex85 janex85 salut! mai am 15 ani pana la pensie.de 4 ani nu mai lucrez.as vrea sa inchei un contract cu casa de pensie pentru a avea o pensie din care sa traiesc. am ... (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)