avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa tata

ajutati-ma va rog sa ma lamuresc asupra unei probleme.
1.tatal meu s-a recasatorit si are in prezent un apartament si 2 copii majori.Apartamentul este bun comun cu sotia care intre timp a si decedat.Eu ca si copil dintr-o alta casnicie anterioara,ce cota imi va reveni la moartea tatalui meu ,si ce cota vor avea fartii mei(avand in vedre ca sunt frati buni doar dupa tata)
2.daca tatal meu nu a facut succesiunea dupa moartea sotiei,iar copii avuti cu defuncta sunt plecati din tara,cum se poate face(poate ei nu au interes sa vina sa o faca avand in vedere ca nu vor sa mostenesc eu nimic ,pt.ca tatal meu ar vrea sa imi lase cota lui mie,primul copil intrucat eu il ingrijesc)cum se poate proceda si ce sanse am?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 21:54, 4 Noiembrie 2010
obligatoriu trebuie facuta succesiunea dupa sotie.o puteti face in instanta ,consultati un avocat.
Dupa moartea tatalui toti fratii, inclusiv dvs, mosteniti o cota legala, iar
daca sunteti 3 frati msoteniti fiecare cate o cota de 1/3 din mostenire.
Tatal dvs va face partaj dupa sotie cu copii rezultati din acea casatorie.
Nu conteaza ca fratii sunt plecati din tara, tatal dvs va trebui sa introduca actiune de partaj la judecatorie, pentru a se imparti.
Adresati-va instantei de judecata ,tatal dvs poate sa va cedeze cota sa ideala ,iar faptul ca cei doi frati sunt plecati nu are importanta vor fi citati la domiciliul din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare DARIUS! DARIUS! Buna ziua! Am o intrebare. Bunici mei s-au despărțit acum mult timp în urmă, bunicul meu sa recăsătorit , cea de a doua nevasta având copii din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)