avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copil infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copil infiat

Am 28 de ani si sunt infiata de la varsta de 2 luni cu acte in regula.Nu mai am frati sau surori.In 2004 a murit tatal meu,iar mama a refuzat sa facem succesiunea pe apartament motivand ca este trecuta doar ea in acte cu numele ei de fata.Parintii mei au fost casatoriti din 1974 pana cand a decedat tata in timpul casatoriei mama purtandu-i numele lui tata.Apartamentul l-au cumparat impreuna in rate la vremea aceea dar mama l-a trecut pe numele ei de fata.Acum imi spune ca eu nu am nici un drept de pe urma tatalui din acel apartament cu 3 camere,ca totul este numai al ei.Vreau sa stiu daca este posibil ca dupa ce tatal meu a locuit acolo o viata intreaga,a avut buletin cu acea adresa,se poate ca dupa moartea lui mama sa nu-mi dea nimic,sa nu am nici un drept de la tata doar ptr ca apartamentul este pe numele mamei de fata?Cu respect,va multumesc
Cel mai recent răspuns: marilyn22 , utilizator 16:30, 23 Noiembrie 2010
vorbiti despre tatal natural sau despre cel ce v-a infiat.
daca vb despre cel ce v-a infiat atunci trebuie sa dovediti ca bunul este dobandit in timpul casatoriei si nu trebuie sa fie foarte greu din moment ce ati spus ca a fost cumparat in rate.
daca bunul este dobandit in timpul casatoriei dintre soti din contributia amandurora atunci se va imparti.
succes
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
doberv, utilizator
vorbesc despre tatal care ma infiat.Ambii mei parinti sunt adoptivi.
Daca au fost casatoriti ma intreb ce s-a intamplat cu numele mamei,de ce a fost trecut pe numele avut anterior casatoriei.Dvs aveti dreptul la 3/4 din 1/2 din bunul imobil ,corespunzator cotei de 3/8 din ap. iar mama are 5/8.
Mergeti la taxe si impozite la Primarie si solicitati o copie a actului de proprietate al ap. Mai vorbim.
exista posibilitatea sa se fi casatorit legitm dupa contractarea apartamentului.utilizator mirabella-an va spus ce drepturi aveti.
Apartamentul e trecut pe numele de fata al mamei deoareca casatoria a avut loc imediat dupa achizitionarea acestuia iar ei au contribuit impreuna la plata in rate a apartamentului.

Alte discuții în legătură

Copil infiat-drepturi marilyn22 marilyn22 Am 30 ani,sunt infiata,sunt infiata de la 2 luni si sunt unicul copil.Tatal meu adoptiv a decedat in 2004,iar cand am vrut sa fac succesiunea pe ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)