Ok. Va prezint aici declaratia mamei mele.Este cam lunga dar probabil cel mai bine sa o prezint.
Pe data de xx, o fata de etnie rroma a venit si a lasat la colega mea de servici, o sacosa.Eu cand am ajuns a doua zi, am gasit aceasta sacosa si am crezut ca a lasat cineva pentru mine ceva de reparat( eu fiind si croitoreasa).Am desfacut sacosa si am vazut ca este in ea o suma mare de bani.Am luat o suma de bani din sacosa si i-am pus deoparte intr-o cutie.Fata a venit a doua zi cu inca doi barbati, si a luat sacosa de la colega mea, cu restul de bani.Tot a doua zi am fost la politie si am predat suma de bani luata din sacosa.Politia a facut presiuni asupra mea sa restitui si restul de bani. De la ei am aflat ca fata spune ca nu a mai fost nici un ban in sacosa, dar minte pentru ca ea nu a mai venit inapoi dupa ce a luat sacosa.Eu am spus adevarul, am predat banii si nu stiu ce s-a mai intamplat cu restul de bani.
Intrebare:
Ce se va intampla in continuare? Declaratia/dosarul a fost inaintat la justitie.
Este bine sa aleaga avocat din oficiu?
Ce poate face pentru a se apara?Ce sentinte se pot da in acest caz?
in primul rand trebuie sa va angajati un avocat.
in al doilea rand, nu inteleg, mama dvs nu a inapoiat intreaga suma de bani sau cum?
daca rromi sustin ca suma era mai mare decat cea gasita de mama dvs si o banuie ca i-ar fi furat ea, acele persoane trebuiesc puse sa demonstreze ce suma era in sacosa.
Mama mea nu a inapoiat intreaga suma de bani de frica sa nu pateasca ceva ea sau colega ei in momentul in care acestia vin sa ia sacosa.Nu rromii o acuza acum pe ea ci persoana din a carui apartament au fost furati banii.Iar rromii sustin ca nu a mai fost nici un ban in sacosa cand au colectat-o.Dar exista dovada ca acestia nu au mai venit inapoi in acea zi dupa ce au colectat sacosa. Pana in prezent mama mea a dat doar declaratie la politie care au facut presiuni asupra ei in urmatoarele zile sa restituie si restul de bani.Ea a declarat ca a lasat restul de bani in sacosa.Apoi acestia( politia) i-au spus ca dosarul a fost inaintat la justitie si de acum urmeaza procesul.
Deci la mama dvs in birou s-a uitat o sacosa cu bani furati. Mama dvs a luat o parte din bani si i-a dus a doua zi la Politie. Cei care au uitat geanta au venit si au luat inapoi cealalta parte din bani. Politia a aflat ca banii sunt furati si o acuza pe mama dvs pentru restul de suma (nedepusa) despre care dvs spuneti ca erau in geanta.
Daca am inteles corect:
1. De ce a pus mama dumneavoastra deoparte doar o parte din bani?
2. E greu de crezut povestea!
daca era cinstita si inapoia intreaga suma, nu patea absolut nimic...dar cum dansa a procedat cu totul altfel este firesc sa fie acuzata de furt. depinde de probe daca si procurorul o va pune sub aceasta acuzatie.
Santaj
OlariuClaudiuMihai
Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)