avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii nefondate de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii nefondate de furt

Buna ziua,
Sunt vanzator la un magazin si pe data de 2 august a venit o doamna sa cumpere diferite produse. Ea avea la ea o sacosa voluminoasa pe care a dorit sa o lase la casa in spatele meu. Magazinul nu are spatii de depozitare gen dulapuri, doar 2 rafturi la intrare pe care se pot aseza produsele, plasele cumparate din alta parte sau alte bagaje de mana. A facut cumparaturile, si-a luat sacosa singura, a cautat in ea, si-a pus produsele si a plecat. A venit a doua zi cu o falca in cer si una in pamant ca i s-au furat din magazin produsele din alt magazin/farmacie/etc, sustine ca avea medicamente, creme. I-am aratat pe camera ca nu apare nimeni care sa ii fi luat ceva din sacosa, nici macar nu a fost mutata din acel loc. Ea sustine ca a mers direct acasa si nu s-a mai oprit pe nicaieri. Acasa nu era nimeni si cand a ajuns a constatat ca nu erau produsele. Mi-a zis ca pleaca in concediu. Azi, 21 august a revenit la magazin la fel cu acuzatii de furt, acuzandu-ma pe mine ca i le-am furat si ca daca nu vede contravaloarea produselor de la mine se duce la OPC si la Politie sa depuna plangere de furt. Problema este ca toate camerele de supraveghere din magazin nu salveaza filmarea decat 7zile si nu am cum sa dovedesc politiei ca nu s-a atins nimeni de sacosa d-nei.
Ce as putea face? Pot sa depun plangere impotriva ei pentru acuzatii false aduse impotriva mea? Nu are nici un martor care sa ii dovedeasca faptul ca i-a disparut ceva din sacosa in magazin plus ca putea sa sustina ca avea diamante sau mai stiu eu ce.
Va rog un ajutor. Sunt disperat, nu am primit in viata mea o amenda daramite acuzatii de furt.:((
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
rockybt18, utilizator
Stati linistit, nu sunteti dvs raspunzator de bagajele doamnei si nici nu puteti fi tras la raspundere penala pt asemenea acuzatii care nu pot fi sustinute. Si eu pot veni in magazin si sa insinuez ca mi-am lasat o punga de bani langa dvs. care apoi a disparut.
Din moment ce nu poate demonstra ca v-ati insusit niste medicamente nu puteti fi tras la raspundere penala.
Nu ii dati banii deoarece nu aveti obligatia sa o rascumparati pt medicamentele pierdute.

Din moment ce pe camera nu se vede niciun furt nu aveti ce sa patiti.
Sa pastrati dovada.
Nu aveti cum sa o impiedicati daca vrea sa depuna plangere iar daca v-ati intelege cu ea in vreun fel ar insemna ca va recunoasteti vinovatia,nu inteleg de ce nu ati pastrat filmarea din moment ce a existat acest incident si prin aceasta va puteati disculpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Furt din depozit CsatariRobert CsatariRobert Buna ziua , Astazi am am facut prostia de a sustrage un produs de la depozitul unde lucrez...sau lucram....prin urmare a fost sesizata politia care mi.a ... (vezi toată discuția)
Buna - probe acuzatie de furt dumutaadrianred dumutaadrianred Intr-un dosar penal, in care doua persoane sunt acuzate de furt calificat, in urma prezentarii rechizitorului,apar ca si probe amprente si........cam atat. ... (vezi toată discuția)