avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... penalizari cass
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

penalizari cass

Buna ziua,

Am o restanta la un PFA in valoare de 6500 ron din 2007. Cu penalitatile de rigoare suma a ajuns acum la 11300 ron.Intrebarea mea este pana unde pot ajunge penalitatile si daca se face executarea silita cu ce bunuri raspund: cu bunurile personale sau bunurile pfa-ului?Vreau sa spun ca nu am beneficiat de nimic de pe urma acestei institutii si tot ce am avut nevoie d.p.d.v. medical am platit integral.Mi se pare hotie legala cu aceste penalitati si in plus nu exista nici o sansa sa platesc esalonat.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 14:45, 5 Noiembrie 2010
stati linistita, pana la executare mai este...;) sunt asa de multi in tara asta care nu si-au platit. In final, orice datorie care depaseste 3 ani, se prescrie...:thumbup:
Penalitatile curg in continuare....pana la momentul platii.
Am inteles ca este vorba despre asigurarile sociale de sanatate.Prescrierea nu este asa aproape,mai ales cand exista intreruperi.Este vorba despre 5 ani,nu intra la orice datorie.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Bun si daca achit soldul initial ,se pun penalizari la penalizari?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ddaannbz, utilizator
Datoria este la pensii sau la sanatate? Da,se pun penalitati f mari,0,05% pe zi.Poti plati esalonat.
Daca se platesc contributiile (6500 RON) penalitatile nu mai curg. Daca platesti doar 6000 RON penalitatile o sa curga in continuare pentru 500 RON pina in momentul platii celor 500 RON. Si eu am avut restante la sanatate, contributiile reprezentau 3900 RON din 2005, am platit contributia si din momentul platii mi-a ramas sa platesc esalonat penalitatile (2800 RON) care nu au mai crescut.
Deci fara penalitati la penalitati.

Prescriptia pentru anul 2007 o sa fie abia in 1 ianuarie 2013, cale lunga pina atunci, daca au pus deja ochii pe tine mai greu sa speri la o prescriere.
De urmarit in cazul PFA-urilor se urmaresc bunurile PFA-ului dupa care se trece la bunurile personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Plata carte de munca pfa gabriel20001 gabriel20001 salut mama mea are o frizerie pfa si nu sia platit cartea de munca din 2005 doar cas`ul si acuma ia venit de la casa judeteana de pensii o scrisoare prin care ... (vezi toată discuția)
Pfa-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani coman cristina coman cristina Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ... (vezi toată discuția)