Am o restanta la un PFA in valoare de 6500 ron din 2007. Cu penalitatile de rigoare suma a ajuns acum la 11300 ron.Intrebarea mea este pana unde pot ajunge penalitatile si daca se face executarea silita cu ce bunuri raspund: cu bunurile personale sau bunurile pfa-ului?Vreau sa spun ca nu am beneficiat de nimic de pe urma acestei institutii si tot ce am avut nevoie d.p.d.v. medical am platit integral.Mi se pare hotie legala cu aceste penalitati si in plus nu exista nici o sansa sa platesc esalonat.
stati linistita, pana la executare mai este...;) sunt asa de multi in tara asta care nu si-au platit. In final, orice datorie care depaseste 3 ani, se prescrie...:thumbup:
Penalitatile curg in continuare....pana la momentul platii.
Am inteles ca este vorba despre asigurarile sociale de sanatate.Prescrierea nu este asa aproape,mai ales cand exista intreruperi.Este vorba despre 5 ani,nu intra la orice datorie.
Daca se platesc contributiile (6500 RON) penalitatile nu mai curg. Daca platesti doar 6000 RON penalitatile o sa curga in continuare pentru 500 RON pina in momentul platii celor 500 RON. Si eu am avut restante la sanatate, contributiile reprezentau 3900 RON din 2005, am platit contributia si din momentul platii mi-a ramas sa platesc esalonat penalitatile (2800 RON) care nu au mai crescut.
Deci fara penalitati la penalitati.
Prescriptia pentru anul 2007 o sa fie abia in 1 ianuarie 2013, cale lunga pina atunci, daca au pus deja ochii pe tine mai greu sa speri la o prescriere.
De urmarit in cazul PFA-urilor se urmaresc bunurile PFA-ului dupa care se trece la bunurile personale.