avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani

Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ultimii 5 ani ,asa cum le-a venit multora decizii de impunere? Mie mi-a venit undeva prin decembrie 2010 un titlu executoriu pt. neplata contributiei la sanatate si de atunci nu a mai venit nimic,bineinteles ca nu am platit,altfel nu as mai scrie pe acest forum despre scest subiect.Stie cineva cand mai vine "vreo invitatie" de la sanatate? In cat timp se prescrie si daca se prescrie aceste datorii???????dar cred ca pana atunci te executa silit!!!!!!!!!!!! Astept un raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 15:43, 14 Aprilie 2011
Invitatii sigur nu o sa vina daca ati primit direct titlu executoriu. Eu am primit "invitatie", am fost la ei si mi-au calculat cu hartiile pe masa "datoriile". Eu unul am platit pe ultimii 5 ani, cine are nervi poate sa se judece cu cei de la sanatate sau sa astepte prescrierea, dar din cate stiu somatia "reseteaza" termenul de prescriere.
Primul lucru ce l-as face, mi-as scoate niste bani din banca, daca blocheaza conturile sa nu ramin chel ...
consider ca emiterea titlului executoriu este un act abuziv, daca inainte de acest lucru nu s-a comunicat o decizie de impunere din oficiu care constituie titlu de creanta, in conformitate cu prevederile codului de procedura fiscala.
odata ajuns la scadenta, titlul de creanta devine executoriu si abia apoi casa de asigurari de sanatate poate demara procedura de executare silita, tot in conditiile codului de procedura fiscala.
1. somatie + titlu executiriu
2. poprire conturi bancare si/sau venituri salariale
3. sechestru bunuri mobile si/sau imobile.
Am primit intai decizie de impunere prin octombrie 2010 parca dupa care in decembrie am primit somatie + titlu executoriu,de platit nu am cum sa platesc acum ca nu am de unde ,fiind vorba de o suma asa mare de bani adica: 14000 ron contributia + 12000 ron penalizari .Daca nu am acum cum sa platesc , ce urmeaza sa imi ia casa??????????Stiu ca s-au judecat si se judeca multi dar nu stiu daca a castigat cineva procesul, ca am tot cautat pe internet.Inca o intrebare mai am,daca nu am incotro si trebuie sa platesc pot sa platesc esalonat????Banuiesc ca trebuie sa merg la Casa de Sanatate sa fac vreo cerere,nu?Asa am inteles ca poti plati contributia toata si pt penalizari se poate palti esalonat A auzit cineva de asa ceva??????? Multumesc!
Eu am platit esalonat, in modul urmator: am platit contributia 3900 RON si am esalonat penalitatile(se poate face esalonarea pe 6 luni). Am esalonat doar penalitatile si am platit contributia ca sa evit cresterea in continuare a penalitatilor ...
Pentru esalonare am depus o cerere la casa de sanatate, habar n-am daca a fost aprobata, probabil a fost altfel sigur ma inundau cu somatii. Am inceput platile prin aprilie-mai 2010, in noiembrie 2010 mi-au trimis o noua somatie (au ramas vreo 1200 ron din penalitati).
Daca as fi avut si eu de plata macar cat dvs ,ma refer la contributie poate ca din octombrie anul trecut si pana acum as fi platit .........,dar fiind vorba de o suma asa de mare de unde sa o scot ,si asa vreau sa o inchid ca mi-am deschis un SRL,si nu mai vreau sa am activitate ca PFA......,nu se mai merita , ca PFA platesc o gramada de bani la stat(facind prestari servicii in agricultura ,cheltuielile nu erau asa mari ,deci aveam cam mult profit si de aici rezulta multi bani de dat la stat) dar acum ca SRL s-a schimbat treaba .............

Alte discuții în legătură

Contributie casa de sanatate coman cristina coman cristina buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Contributia de sanatate doinadaciu doinadaciu Buna ziua! In situatia in care o persoana este incadrata cu carte de munca si a platit cass si desfasoara si o activitate independenta respectiv cabinet ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)