avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributie casa de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributie casa de sanatate

buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani pls penaliari.Acum intrebarea mea este :nu primesc toate pfa-urile decizii de impunere de la sanatate ,chiar dac nu au contract de asigurat cu casa de sanatate asa cum sunt si eu?pe mine ma enerveaa acest lucru ,deoarece stiu doua pfa-uri ,cu obiect de activitate ca si mine,care nu au primit aceste decizii si nici nu se afla pe lista datornicilor de pe site-ul casei de sanatate,caci am verificat.m-am gandit ca poate eu am pfa de 5 ani ,iar aceste doua pfa-uri despre care va spun au de 4 ani,m-am gandit ca s-au calculat pe ultimii 5 ani.Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic,mi se pare absurd ca unii sa plateasca si altii nu,stiind ca sunt axact ca mine.Este posibil sa primeasca si ei decizii mai tarziu?Da-ti-mi va rog un raspuns concret.VA MULTUMESC! SIi astept raspunsuri urgent!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:28, 14 Noiembrie 2010
Cu siguranta toata lumea va plati. Termenul de prescriptie fiscala este de 5 ani, iar ei intervin chiar inainte de a expira acest termen. Probabil ca cei de care ati amintit mai sus vor primi deciziile_ cel tarziu_ anul urmator.
@Coman Cristina,
pentru linistea interioara, cu cat platesti mai tarziu cu atat mai rau. Cei doi ce nu au primit inca somatii, daca nu le primesc nici la anu eu zic sa-i denuntati, nu se poate ca d-voastra sa platiti si ei sa stea bine mersi! Acum nu stiu daca le vreti binele sau raul, tind sa cred ca mai mult raul, si atunci cel mai bine ar fi sa-i denuntati prin septembrie, octombrie 2011 sa fie timp pina atunci sa se adune penalitati.
nu ca le-as dori raul dar de ce sa nu plateasca si ei ,imi este ciuda ca ei au acelasi obiect de activitate si dupa cum am discutat cu ei sunt exact ca si mine ,deci nu mi se pare corect,eu am o suma enorma de plata si imi este greu sa cred ca dintre toti pe mine m-au gasit cea mai "proasta"
Toata lumea va plati mai devreme sau mai tarziu. SI e mai bine mai devreme. Daca i-ati denunta lea-ti face un bine nu un rau :). Cu cat intarzie plata mai mult cu atat se aduna mai multe penalitati.
daca merg sa ii denunt,ma gandesc ca le-as face lor rau,si mie bine,ca ma linisteste intr-un fel ,dar parca nu ma lasa inima ,nu-mi sta in caracter asa ceva,ma gandeam ca poate le vine la anul daca ei au infiintat pfa-ul in urma mea cu un an(2006)ca doar la mine au venit si m-au intrebat cum se procedeaza.Mai astept sugestii!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Pfa-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani coman cristina coman cristina Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pt pfa - plata retroactiva emanuela_lucaci emanuela_lucaci Buna ziua, Din cate am citit pe acest site cred ca s-a mai discutat acest subiect insa mie tot nu imi este clar. Mama mea are un PFA si acum un a primit ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)