avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributie CASS pt PFA - plata retroactiva
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributie CASS pt PFA - plata retroactiva

Buna ziua,

Din cate am citit pe acest site cred ca s-a mai discutat acest subiect insa mie tot nu imi este clar.

Mama mea are un PFA si acum un a primit notificare cum ca ar trebui sa plateasca CASS si pt ultimii 5 ani si evident penalitati si dobanzi. In ce caz ar fi fost scutita de acesta contributie pt ca am gasit pe forum mai multe pareri si nu stiu pe care sa o iau in considare.

Multumesc,
Emanuela
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:52, 19 Aprilie 2012
Aveti fragmente din legislatia aplicabila la adresa [ link extern ]
emanuela_lucaci, cred ca trebuie sa detaliati putin...

Se intelege ca mama dv ar trebui sa plateasca cass pe ultimii 5 ani... Asa zice absurda lege de care avem parte. Dar: daca mama dv face dovada ca in ultimii 5 ani nu a avut vreun venit va trebui sa plateasca numai pe ultimele 6 luni (ceea ce tot aberant este, dar asa e legea)
Imi pare rau ca acum nu stiu sa va scriu exact care e dispozitia legala, dar asa e... Voi cauta si voi scrie si aici.

Totusi, ceea ce am scris e valabil pentru persoanele fizice care incheie contract cu aceasta casa de sanatate... Mama dv a platit cass de cand s-a infiintat ca pfa? Daca nu a platit trebuie sa plateasca de la data infiintarii.


Voi veni cu completari.

Pana acum un an nu a stiut ca are de platit si acesta contribuite, pana cand a venit un plic care a instiintat-o ca are si aceasta datorie catre stat. Panicata de faptul ca penalitatile vor creste din ce in ce mai mult a platit datoria pe care o avea pana in acel moment insa nu si penalitatile si dobanzile aferente.

De asemenea "a auzit ea" cum ca daca ar plati pana in ianurie 2012 ar fi obligata sa plateasca doar contributia pe 5 ani si nu va mai fi nevoie sa achite si dobanzi si penalitati. Stiti cumva de existenta unei astfel de derogari?

Va multumesc pt raspuns,
Emanuela
Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar -fiscale prevede reducerea sau anularea penalităţilor de întârziere pentru obligaţiile fiscale restante la 31 august 2011 . Ordinul MFP nr. 2604/2011 pentru aplicarea acestor prevederi a intrat însă în vigoare abia pe 6 octombrie, iar pe 10 octombrie a fost publicată şi formularistica necesară. Contribuabilii care pot beneficia de aceste facilităţi vor fi notificaţi.
Din cate ati explicat, mama dvs a mai primit notificare de plata, la care a achitat contributia, ramanand in plata doar penalitatile si dobanzile.
Aceasta ordonanta se aplica doar acelora care au restante la 31 august.
Incercati sa stati de vorba cu cei de la CJAS pentru esalonarea datoriilor simultan cu plata la zi a contributiei.
Incepand cu 1 iulie de aceste obligatii la CAS se va ocupa AFP-ul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 30/2011 excelenta32 excelenta32 Buna ziua. Am o mare nedumerire... va rog, poate cineva m-ar putea ajuta cu o informatie!!! Am facut o cerere pentru a beneficia de OG 30/2011 si am constatat ... (vezi toată discuția)
Cass fara contract nikuteau nikuteau Buna ziua, sunt PFA fara TVA din februarie 2010. Pana in prezent nu am incheiat un contract cu CASS. Intrebarea mea este daca voi incheia acest contract abia ... (vezi toată discuția)
Facilitati og.30/2011 camicami camicami Buna tuturor, referitor la facilitatile prevazute in OG.30/2011 si modul lor de aplicare conf.OMFP 2604/2011, eu inteleg ca beneficiaza de aceste prevederi ... (vezi toată discuția)